Nicolăescu: Pregătim trecerea spitalelor clinice în subordinea universităților

Publicat: 28 03. 2013, 17:26
Actualizat: 22 05. 2015, 12:11

Spitalele clinice vor fi trecute în subordinea universităților de medicină și farmacie, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, la Adunarea Națională a Colegiului Medicilor din România, cu tema „Relația medic-pacient în România”.

„Misiunea de a pregăti viitorii medici, de a da o calitate profesională rezidenților, chiar mai accentuată, nu se poate face decât în universitate. Suntem în faza de a lua o decizie extrem de importantă pentru România: să ducem în subordinea universităților spitale clinice, astfel încât acolo să se desfășoare un proces integrat între pregătire și muncă”, a explicat ministrul Sănătății.

În opinia demnitarului, în câțiva ani de zile, rezultatul unui astfel de proces se va vedea în îmbunătățirea calității actului medical.

Un alt obiectiv al ministrului vizează introducerea în univeristăți, la licență și la rezidențiat, a unor cursuri de comunicare. „Vrem să avem o mai bună comunicare între medic și pacient, între medic și familia pacientului. De aceea, cred că ar fi necesară introducerea unor cursuri de comunicare în timpul licenței și în rezidențiat. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea realației medic-pacient”, a spus Nicolăescu.