Nicușor Dan anunță continuarea lucrărilor la PATINOARUL Flamaropol. Când ar trebui să fie gata construcția

Publicat: 03 09. 2024, 09:35
Actualizat: 03 09. 2024, 09:37

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat, marţi dimineaţă, că dat ordin de începere a lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Edilul a precizat că întregul proiect ar trebui să fie finalizat în următorii doi ani. 

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat, în această dimineață, că a dat ordin de reluare a lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Edilul a adăugat că proiectul va fi reactualizat, etapă ce va dura maxim patru luni, iar termenul de execuție va fi de 20 de luni. Construcția finală va 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare.

„Acesta este format din: o arenă sportivă şi un centru multifuncţional sportiv şi de agrement. Arena va avea toate facilităţile, patinoar artificial, sală de conferinţe, spaţii tehnice, de depozitare, vestiare, cabinete medicale. Centrul sportiv multifuncţional şi de agrement va fi format din: bazin de înot, sală de sport, spaţii pentru întreţinere şi recuperare fizică, pentru relaxare, sală de escaladă indoor şi outdoor, spaţii comerciale şi pentru alimentaţie publică. Stadiul lucrărilor executate înainte de rezilierea contractului cu vechiul antreprenor este de 26%”, încheie Dan.

În România, nu există, la acest moment, un patinoar olimpic. Patinoarul Mihai Flamaropol a fost deschis în 1958, ca patinoar în aer liber, iar în 1972 a fost acoperit. Din păcate, în lipsa investițiilor, construcția s-a deteriorat, iar în 2012 patinoarul a fost închis. În locul patinoarului ar fi urmat să se construiască o arenă, ce ar fi trebuit finalizată în 2019. Lucrările au început, dar contractul a fost reziliat după ce se executaseră cam un sfert din lucrări.

Citește și:

Nicușor Dan, licitație de 50 de milioane de lei. Ce artere din București avea iluminat public modern

Cum arată acum Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor, clădirea construită acum 165 de ani de negustori veniți din Bulgaria

Garda de Mediu intră din nou în primăria lui Nicușor Dan. Comisar general: „Din octombrie riscăm să fim iar condamnați pentru poluarea din București”