Nicușor Dan îi cere lui Gabriela Firea să publice listele cu persoanele care beneficiază de locuințe sociale

Nicușor Dan îi cere lui Gabriela Firea să publice listele cu persoanele care beneficiază de locuințe sociale
Publicat: 03/05/2018, 15:32
Actualizat: 26/03/2019, 00:11

„Am aflat de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General programată pentru vineri, 4 mai, că veți supune votului consilierilor generali un proiect de hotărâre care prevede demararea procedurilor de identificare și negociere pentru achiziția a peste 500 de apartamente care vor fi locuințe de serviciu pentru personalul medical care își desfășoară activitatea în spitalele administrate de Primărie. Am văzut că ați alocat și o sumă generoasă, circa 15 milioane de euro, pentru a cumpăra case pentru medici și asistente din spitalele bucureștene, aflate în administrarea Primăriei Generale”, susține deputatul Nicușor Dan, într-o scrisoare publică adresată primarului general, Gabriela Firea.

Deputatul precizează faptul că medicii nu pleacă din România pentru că nu au unde să locuiască, ci din cauza condițiilor din spitale.

„Această Hotărâre poate fi apreciată ca o inițiativă bună, în contextual în care ne confruntăm cu plecări masive ale medicilor și asistentelor din țară. Casele nu vor rezolva însă fenomenul migrației medicilor și asistentelor, veți constata și dumneavoastră acest lucru, pentru că medicii reclamă în primul rând condițiile din spitale, lipsa materialelor sanitare și nu prea vorbesc despre propriile spații locative atunci când își arată public nemulțumirea și decid să părăsească țara sau sistemul sanitar de stat”, susține Nicușor Dan.

Deputatul îi solicită primarului general să publice listele cu persoanele care beneficiază în prezent de locuințe sociale.

„Vă solicit să faceți publice listele cu persoanele care locuiesc în prezent în locuințele sociale ale Primăriei, suprafața închiriată de fiecare, de când locuiesc acolo, ce chirie plătesc, precum și ultima dată când s-a verificat dacă îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de aceste locuințe. Înainte de a aloca o sumă importantă din banii bucureștenilor este bine ca, în numele transparenței promise de dvs la preluarea mandatului, să știm pentru cine subvenționează locuitorii Capitalei chiriile”, declară Nicușor Dan, care mai susține că prin publicarea a castor iste pot apărea „surprise”, în sensul că se descoperă că sunt persoane care beneficiază pe nedrept de aceste locuințe.

Potrivit deputatului, cetățenii au nevoie de parcări, de străzi mai bune, de un transport comun civilizat și „de aceea orice ban economisit și cheltuit cu folos, în beneficiul bucureștenilor, este foarte important”.

„Prin urmare, doamnă Primar General, vă solicit să dați un exemplu de transparență și să faceți publice listele menționate mai sus. Sunt convins că bucureșenii vor aprecia acest lucru, mai ales că oamenii sunt interesați cum sunt cheltuiți banii lor. În încheiere vă precizez că voi veni personal la ședința CGMB de vineri, 4 martie, pentru a cere aceste liste, deoarece bucureștenii au dreptul să fie informați despre modul în care Primăria Generală cheltuie banul public”, a conchis deputatul.

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB de vineri au fost incluse două proiecte de hotărâre care prevăd achiziționarea a 509 locuințe sociale, dar și a unui teren de 60 de mii de mp, în sectorul 3 al Capitalei, la marginea Bucureștiului, pentru construirea de locuințe sociale.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Utilizatorii de antidepresive ar putea renunța la tratament doar cu ajutorul medicului de familie
×