Prima pagină » Știri » NINGE în România: Accidente, ambulanță ÎMPOTOMOLITĂ în zăpadă și curse aeriene ÎNTÂRZIATE

NINGE în România: Accidente, ambulanță ÎMPOTOMOLITĂ în zăpadă și curse aeriene ÎNTÂRZIATE

Problemele din cauza ninsorii au început deja să apară. O persoană a murit, accidente în lanț și o ambulanță cu o gravidă a rămas împotmolită în zăpadă. Vezi ce alte incidente au avut loc

Reprezentanții IGSU au declarat că în urma ninsorii și a viscolului, pe timpul nopții de vineri spre sâmbătă, au fost înregistrate efecte în șapte județe, respectiv în Argeș, Dâmbovița, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Timișoara și Teleorman, fiind implicate 12 autovehicule și 24 persoane.

O ambulanță din Teleorman, care mergea către un pacient ce avea nevoie de dializă, în județul Olt, a rămas blocată, sâmbătă dimineața, din cauza zăpezii viscolite. Ambulanța a fost deblocată după 30 de minute, iar un utilaj a însoțit autoutilitara până la pacient, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

„O ambulanță care se deplasa din județul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, județul Olt, pe Drumul Județean 679, între localitățile Mihăești și Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. La fața locului s-au deplasat un utilaj al societății care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv și un tractor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Seaca. Ambulanța a fost deblocată după aproximativ 30 de minute și însoțită de un utilaj până la pacient care urma să fie transportat către un spital din București pentru dializă”, a spus Băsășteanu.

IGSU: Peste 20 de persoane din șapte județe, implicate în accidente rutiere din cauza vremii

Tot din cauza zăpezii, o mașină a derapat, fiind găsită în afara drumului, în comuna Obârșia. În autoturism se aflau trei persoane care nu au fost rănite și au refuzat transportul la spital.

Între orele 08.00-10.00, județul Olt se află sub atenționare cod galben de fenomene meteo imediate. Meteorologii anunță rafale de vânt care pot atinge 55-65 de km la oră.

Autoritățile locale din județul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localitățile Ciolănești și Baldovinești, pentru deblocarea unei ambulanțe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Aceasta nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.

Peste 20 de persoane din șapte județe, implicate în accidente rutiere din cauza vremii

Între localitățile Ponoarele și Izverna din județul Mehedinți s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau 10 persoane.

Tot pentru deblocarea a două autoturisme în care se aflau 5 persoane și a unui autobuz fără persoane s-a intervenit pe drumul care face legătura între localitățile Boldești și Seciu din județul Prahova.

IGSU mai arată că, în localitatea Mizil, pompierii și drumarii au deblocat un autotren care a derapat și a intrat într-o curte.

Și în județul Dâmbovița au fost probleme din cauza zăpezii. Pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în județul Hunedoara, în zona localității Cinciș, a fost deblocat un atutotren.

Peste 20 de persoane din șapte județe, implicate în accidente rutiere din cauza vremii

De asemenea, pe DN 73, între localitățile Câmpulung Muscel și Dragoslavele din județul Argeș, circulația rutieră s-a desfășurat temporar îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. S-a intervenit cu utilaje de la administratorul de drum și autoritățile locale, pentru deszăpezire și răspândire de material antiderapant.

În municipiul Timișoara, pompierii au acționat pentru degajarea a 4 arbori căzuți pe două autoturisme și pe carosabil.

La această oră, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate sub atenționări meteorlogice, dar nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

Reprezentanții IGSU le recomandă celor care pleacă la drum în această perioadă, să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele ori restricțiile autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

O persoană a murit după impactul dintre un camion și o mașină

O persoană a murit, iar alta a fost preluată de un echipaj medical și dusă în comă la spital. sâmbătă, pe DN 67, în localitatea Bunești, județul Vâlcea, după ce un autoturism a derapat și a lovit un camion care transporta material lemnos. În zonă ninge viscolit și este zăpadă pe carosabil.

Două persoane au murit după impactul dintre un camion și o mașină

„Accidentul rutier s-a produs între un autotir ce transporta material lemnos și un autoturism, cel din urmă derapând din cauza condițiilor meteo, respectiv strat de zăpadă depus pe carosabil”, a transmis Poliția Vâlcea.

În urma impactului, cele două persoane aflate în autoturism au suferit răni grave și una dintre persoane a decedat. Cealaltă victimă a fost transportată la spital. 

Traficul ruier este blocat pe sensul Râmnicu Vâlcea – Horezu, până la efectuarea cercetărilor polițiștilor.

Un drum județean a fost închis și șapte localități au rămas fără energie electrică în vestul țării din cauza ninsorilor

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, sâmbătă dimineața, un număr de șapte localități nu erau alimentate cu energie electrică, în urma ninsorilor abundente. Este vorba de Forotic, Surducu Mare, Brezon, Vermeș, parțial Bocșa Montană, Ersig și Izgar, precum și șapte abonați din orașul Reșița.

Un drum județean a fost închis și șapte localități au rămas fără energie electrică

De sâmbătă, de la ora 6.00 până duminică la ora 12, județele Timiș și Caraș-Severin, precum și zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova a intrat sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol.

De asemenea, din cauza condițiilor meteo care pun în pericol siguranța șoferilor, Consiliul Județean Arad a luat decizia de a închide pentru 48 de ore traficul pe drumul județean DJ 708 B, Slatina de Mureș – Mădrigești.

Un drum județean a fost închis din cauza vremii

Și cursele aeriene au întâmpinat probleme din cauza vremii nefavorabile

„Până la această oră, în cursul dimineții, o cursă a fost anulată, iar alte trei vor înregistra întârzieri. Reprezentanții aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore între orele 8.20 și 10.20, pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) și căile de rulare, astfel încât decolările și aterizările să se realizeze în siguranță. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj”, a informat Aeroportul Internațional Timișoara.

De asemenea, potrivit reprezentanților instituției, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, două curse care ar fi trebuit să ajungă de la București au fost deviate și au revenit pe Otopeni, din cauza căderilor de zăpată.

„În cursul nopții, cât și în cursul zilei de sâmbătă, angajații aeroportului au intervenit permanent cu utilaje pentru deszăpezire însă, așa cum a fost emisă și avertizarea de cod portocaliu valabilă și pentru județul Timiș, au căzut ninsori abundente cu depuneri semnificative de zăpadă care au afectat traficul aerian”, a arătat Aeroportul Internațional Timișoara.

La București, scenariu asemănător

Pe aeroporturile din București, ca urmare a ninsorii moderate și a viscolului, operarea se face în condiții de iarnă.

„Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce poate conduce la întârzieri la decolare de până la 30 minute, punctual și mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul nopții și se intervine în continuare pentru deszăpezire la piste, platforme și cai de rulare”, au mai anunțat reprezentanții CNAB.

Nu sunt curse anulate, conform reprezentanților Companiei de Aeroporturi.

Foto: Hepta

Citește și