Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, Cimitirul Bellu a fost admirat de 18.000 de persoane, care au venit pentru recitalurile de jazz, muzică clasică și de muzică instrumentală, dar și pentru tururi ghidale ale cimitirului și expoziția „Simboluri – Istorii ale vieții culturale”. Tot cu ocazia acestui eveniment, în Cimitirul Bellu s-a putut viziona o piesă de teatru, dar și filmul documentar „Titu Maiorescu și apogeul literaturii române”. Programul a început la ora 19.00 și s-a încheiat la miezul nopții.
Organizatorii evenimentului au anunțat că un număr mare de vizitatori a avut și Muzeul Național de Geologie, cu 14.110 de persoane, care au venit să admire expoziția temporară „Grădina Dinozaurilor” cu o serie de replici în mărime naturală ale unor dinozauri, care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. O altă atracție a muzeului a fost „Lumea Cuarțului”, care cuprinde 13 piese principale reprezentând cele mai cunoscute varietăți ale cuarțului. Piesa centrală este un craniu de cuarț de peste 30 de kilograme, unicul de acest gen din Europa. Muzeul și-a deschis porțile de la ora 19.00 până la ora 24.00.
La Muzeul Țăranului Român au ajuns 3.100 de vizitatori, iar la Muzeul Colecțiilor, satelit al Muzeului Național de Artă al României, au fost de 2.600 persoane. Cele nouă muzee și case memoriale din structura Muzeului Municipiului Buxurești au fost vizitate de aproximativ 13.000 de curioși.
Mii de vizitatori au fost și la instituțiile culturale din toată țara. Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca a avut 3.925 vizitatori, Muzeul Farmaciei, satelit al Muzeului Națonal de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, peste 3.400 de vizitatori, Muzeul de Istorie din Tecuci (jud. Galați) și-a adus aminte de prima femeie aviator din România, fiica orașului, Elena Caragiani, și a strâns peste 400 de persoane, dublu față de anul trecut. Mulți vizitatori au fost și la Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgoviște – din Turnul Chindiei, peste 7.500.
Potrivit paginii de facebook a evenimentului, anul acesta au fost viztate 55 de obiective culturale în București și peste 220, la nivel național.
Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 13-a ediție. Peste 3.000 de muzee și instituții culturale din 30 de țări europene își deschid porțile în aceeași noapte.