Noapteș a demisionat la câteva zile după ce a fost numit la ADP Sector 1

Publicat: 26 08. 2016, 19:50
Actualizat: 08 05. 2018, 08:58

UPDATE: Alexandru Noapteș a demisionat din funcție, după ce primarul sectorului 1 Dan Tudorache i-a cerut șefului ADP să rezolve situația, „astfel încât asupra instituției pe care o conduce să nu planeze nicio suspiciune privind situația juridică a personalului angajat”.

„Ultima achiziție a noii administrații este celebrul domn Alexandru Noapteș, pentru inițiați, Andi, fost director general al CFR Călători. În această calitate, domnul Noapteș a fost deosebit de atent cu sine, îngrijindu-se ca averea sa să crescă considerabil, supraveghind totodată, cu la fel de multă atenție, drumul către prăpastie al CFR Călători SA. De altfel, Agenția Națională de Integritate a descoperit în conturile personale ale acestui domn suma de 1,4 milioane euro care nu putea fi justificată, ÎCCJ dispunînd în urma unui proces confiscarea ei”, a spus, vineri, președintele PNL Sector 1, Mihai Voicu.

Liberalii spun că primarul Tudorache a început „resurecția rețelei dinozaurilor care au parazitat banul public și companiile de stat” și îi cer revizuirea acestei numiri și scoaterea la concurs, în mod transparent, a tuturor posturilor din cadrul Primăriei Sectorului 1.

Mihai Voicu a afirmat că gestul lui Tudorache este de „neînțeles”. „Cu alte cuvinte, ce să înțeleagă contribuabilii din gestul domnului Tudorache? Că domnul Noapteș are o expertiză infailibilă de la mersul trenurilor și pînă la fotosinteză? Că acest post nu putea fi accesat de un tânăr sau de o altă persoană în al cărei trecut să nu figureze dezmățul pe bani publici? În acest caz, cu toată considerația pe care o avem față de domnul primar Tudorache, îi atragem respectuos atenția că pepiniera nu s-a oprit la domnul Noapteș. La o adică, și domnul Necolaiciuc este liber. Eventual, domnul Ponta, care își face de treabă pe rețelele de socializare, a mai spus Voicu.