Noi cazuri de înșelăciune prin metoda „accidentul”. Cum au fost păcălite ultimele două victime

Publicat: 26 02. 2013, 13:17
Actualizat: 01 02. 2019, 19:15

Potrivit Poliției Județene Suceava, o femeie din comuna suceveană Moara a sesizat, luni, Poliția, spunând că în cursul zilei de duminică a fost înșelată de o persoană care a convins-o să trimită 3.000 de euro pe diferite nume ce i-au fost indicate.

În urma cercetărilor s-a stabilit că o persoană a sunat-o pe femeie pe telefonul fix, dicutând, în primă fază, cu fata acesteia de 12 ani, apoi cu mai mulți membri ai familiei, cărora le-a spus că este fiul lor și le-a comunicat că a avut un accident rutier și este internat în spital, cu gâtul în ghips. De asemenea, persoana respectivă le-a spus că ar fi accidentat o femeie, apoi l-a dat la telefon pe avocatul său, care i-a convins pe membrii familiei respective că trebuie să trimită 3.000 de euro pentru ca rudele femeii accidentate să nu depună plângere.

Încercând să-și contacteze fiul pe telefonul mobil, femeia a constatat că acesta nu răspunde, iar pentru că nu avea întreaga sumă a luat legătura cu o rudă care să-i dea restul de bani. La solicitarea presupusului avocat, femeia a trimis bani pe nume ce i-au fost comunicate telefonic.

Suceveanca a reușit ulterior să-și contacteze fiul care i-a spus că nu a fost implicat în niciun accident și că a fost înșelată.

Un caz similar a fost sesizat, luni, la Poliție de un bărbat în vârstă de 72 de ani din comuna suceveană Fântâna Mare, care a fost înșelat cu 15.000 de lei.

Bărbatul a declarat că în cursul zilei de luni a fost sunat pe telefonul fix de o persoană care i-a spus că este fiul său, că a provocat un accident de circulație și se află internat în spital și că nu poate să discute prea mult din cauză că are leziuni, lăsându-l în continuare să discute cu avocatul său. Acesta i-a precizat bărbatului că pentru a se înțelege cu victima accidentului produs de fiul său, o femeie care are fracturate picioarele și este în stare critică, este nevoie de 15.000 de lei.

Fără să încerce să ia legătura cu fiul său, bărbatul s-a dus la o agenție bancară din Fălticeni, de unde a trimis 15.000 de lei, în două tranzacții.

Ulterior și-a apelat telefonic fiul care i-a spus că nu a avut accident.

În ambele cazuri polițiștii fac cercetări pentru înșelăciune.

Două cazuri asemănătoare au fost sesizate polițiștilor suceveni săptămâna trecută, persoanele fiind înșelate cu câte aproximativ 8000 de lei.