NOI FOTOGRAFII din interiorul și exteriorul Catedralei Mântuirii Neamului. Primăria Capitalei mai alocă 10 milioane
Postarea preoților este însoțită de mesajul:
„Cu toate comentariile și ura din partea unora, Catedrala Mântuirii Neamului s-a ridicat și toți înaintașii noștri își văd visul împlinit„.
Pe aceeași pagină, ei descriu că provin dintr-un sat alcătuit din 60 de familii și 24 de văduve. „Satul Brateș a devenit pentru localnici și pentru mulți pelerini o „oază de duhovnicie„, iar Valea Tarcăului o zonă de adevărată relaxare spirituală”, povestesc preoții din județul Neamț.
Pe 25 noiembrie va fi sfințit altarul Catedralei Naționale, iar Biserica Ortodoxă Română (BOR) promite că aceia care vor sprijini acest proiect în timp util vor primi o binecuvântare specială.
Primăria Capitalei face o nouă rectificare bugetară, prin care vrea să mai dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Cele 10 milioane fac parte dintr-un total de 15,3 milioane de lei, destinate susținerii lucrărilor pentru diferite lăcașuri de cult din Capitală, potrivit proiectului de rectificare bugetară.
Prin această rectificare, Primăria Capitalei va tăia de la spitalele care sunt administrate de Municipalitate suma de 26 de milioane de lei.
Actuala Catedrală patriarhală a fost construită la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost inițial biserică mănăstirească, devenită ulterior catedrală mitropolitană în anul 1668. Din anul 1925, odată cu înființarea Patriarhiei Române, ea servește în mod provizoriu drept Catedrală patriarhală până la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, așa cum se menționează în pisania scrisă deasupra ușii de intrare de patriarhul Miron Cristea
În Catedrala Mântuirii Neamului vor fi organizate ceremonii religioase cu caracter public național, ca de exemplu pomenirea eroilor neamului românesc la sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor și a eroilor din Decembrie 1989 sau slujba de Te-Deum pe 1 Decembrie.
Foto: Parohia Brateș Tarcău/ Facebook