Prima pagină » Știri » Noiembrie de coșmar pentru spitalele din România! Mahler: La „Marius Nasta” secția este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Secția de Terapie este plină

Noiembrie de coșmar pentru spitalele din România! Mahler: La „Marius Nasta” secția este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Secția de Terapie este plină

Noiembrie de coșmar pentru spitalele din România! Mahler: La „Marius Nasta” secția este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Secția de Terapie este plină
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Beatrice Mahler: Ultimele două săptămâni, cele mai dificile. Unii pacienți ajung în câteva zile de la debut să dezvolte forme severe de boală

La Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă. Beatrice Mahler, managerul de la „Marius Nasta” a declarat că noiembrie, o „lună de foc” pentru spitalele din ţară. În România, 828 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt la ATI.

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în România creşte pe zi ce trece, iar medicii trag un semnal de alarmă. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a vorbit la Realitatea Plus, post citat de Mediafax, despre problemele cu care se confruntă medicii şi pacienţii.

La Terapie Intensivă nu mai sunt locuri libere, deşi pacienţii au nevoie de îngrijiri în număr tot mai mare.

Mahler: „Dacă numărul de cazuri va avea aceeași pantă ascendentă…”

„La Marius Nasta secţia este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Nu ştiu ce vom face cu cazurile care vor ajunge în cursul zilei. Secţia de Terapie este plină, cazurile sunt severe, situaţia este cu adevărat îngrijorătoare”, spune Beatrice Mahler.

Spitalele sunt tot mai aglomerate, iar managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” se teme că greul abia acum urmează.

„Dacă numărul de cazuri în următoarea săptămână va avea aceeaşi pantă ascendentă pe care am văzut-o în ultimele două săptămâni, există posibilitatea să transformăm absolut toate spitalele în spitale Covid pentru că, până la urmă, trebuie să acorzi asistenţă pacientului care are cea mai mare nevoie, însă acest lucru va fi extrem de dificil de suportat de către populaţie la modul general, pentru că avem şi pacienţi cu boli cronice care au acutizări şi managementul va fi extrem de dificil”, a spus managerul de la „Marius Nasta”.

Mai mult, gripa este un pericol care va face lupta împotriva COVID-19 şi mai dificilă.

„Cu siguranţă va fi o lună noiembrie de foc pentru spitalele din România”, se aşteaptă Beatrice Mahler.

Medicii fac faţă situaţiei cât de bine pot, dar oboseala, bolile la care se expun zi de zi şi temerile personale pe care trebuie să le învingă la locul de muncă îi afectează pe mulţi dintre ei. O parte au avut nevoie de concedii medicale, care le-au fost şi acordate.

„Să stăm acasă dacă dezvoltăm simptome”

Beatrice Mahler a vorbit şi despre fenomenul burnout şi importanţa consilierii psihologice.

„Psihologul este permanent între colegi şi încearcă să realizeze şedinţe pentru a diminua cât mai mult acest fenomen care, statistic, l-am constatat la valori foarte mari la personalul care lucrează în Covid.”

Epidemia de COVID-19 e un subiect care îi priveşte pe toţi, iar soluţiile nu vor veni în mod miraculos.

„Trebuie să devenim responsabili cu toţii, şi nu cred că doar la nivel de Bucureşti, ci la nivel de ţară, să stăm acasă dacă dezvoltăm simptome sau dacă ştim că suntem contacţi şi să solicităm testare către medicul de familie şi Direcţiilor de Sănătate Publică atunci când dezvoltăm simptome. Este extrem de important să ne autoizolăm şi să nu fim vectori ai acestei infecţii”, recomandă medicul.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele