Notarul care a realizat contractul de cumpărare a terenului Ioanei Băsescu, verificat de UNNPR
Biroul notarial unde a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare pentru terenul achiziționat de Ioana Băsescu a fost verificat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR), au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții uniunii.
„S-a verificat legalitatea actelor autentificate de Biroul Notarial Aequitas care a realizat contractul de cumpărare a terenului pentru Ioana Băsescu”, a spus directorul de comunicare al UNNPR Alin Briceag, precizând că acest control a fost dispus în 14 noiembrie.
Rezultatele controlului urmează să fie făcute publice în cursul zilei de joi, a mai spus Briceag.
Presa a relatat recent că fiica cea mare a președintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localității Nana din județul Călărași, consilierul prezidențial Adrian Rădulescu menționând că a consiliat-o la cumpărare.
Ioana Băsescu preciza în 14 noiembrie că în septembrie a achiziționat un teren agricol de 290,41 hectare în județul Călărași, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro și achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro. Creditul a fost contractat de la Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC) Bank.
Președintele Traian Băsescu a declarat, în 15 noiembrie, că a convins-o pe fiica sa cea mare, Ioana, să cumpere un teren de 290 de hectare, pentru că vrea să fie fermier și a adăugat că, din familie, doar aceasta era eligibilă pentru a primi un credit ipotecar.
Președintele CEC, Radu Ghețea, va fi schimbat din funcție, a declarat, în 17 noiembrie, premierul Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la RTV, menționând că îl susține total pe ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, în verificarea activității manageriale a lui Ghețea.
Conducerea Senatului a aprobat, pe 18 noiembrie, înființarea unei subcomisii de anchetă privind activitatea CEC Bank. Vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat, după ședința Biroului permanent de luni, că decizia de înființare a acestei subcomisii a fost luată de Biroul Permanent în urma unei solicitări adresate de Comisia buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital.