Noua ESCROCHERIE care circulă pe internet! Abonamente de tramvai și autobuz vândute cu doar 12 lei, în Iași

Publicat: 21 08. 2024, 11:41
Actualizat: 21 08. 2024, 11:44

This browser does not support the video element.

În spațiul online circulă anunțuri prin care sunt oferite spre vânzare abonamente de tramvai și autobuz la prețuri mici, în Iași. Este vorba despre o nouă escrocherie cu oferte fictive, iar Compania de Transport Public a reclamat, deja, că pagina oficială le-a fost clonată. Oferta fictivă includea câte un abonament de 12 lei, valabil pentru 6 luni. 

Pagina Companiei de Transport Public din Iași a fost clonată și mulți utilizatori s-a trezit cu o mega-ofertă: abonamente de tramvai și autobuz la prețul de 12 lei, valabile pe o perioadă de 6 luni. În spatele acestei oferte se află, de fapt, o escrocherie. Practic, o reală „capcană” pentru călători – cei care accesează aceste abonamente fictive se pot trezi cu datele personale furate. De aceea, orice informație care apare în spațiul public trebuie să fie verificată, pentru ca utilizatorii să nu fie expuși în fața anumitor riscuri.

Vezi și Metodă nouă de ÎNȘELĂCIUNE în numele Poliției Române. Feriți-vă dacă primiți așa ceva! Impactul asupra victimelor este DEVASTATOR

Vezi și „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă care îi vizează pe șoferi! Cum pot rămâne aceștia fără bani

Escrocherie în Iași: abonamente de tramvai și autobuz vândute cu doar 12 lei

Sute de bilete de tramvai și de autobuz au fost vândute la un preț mic. În ofertele care apar pe rețelele de socializare se notează că un abonament, care are o valabilitate de 6 luni, costă 12 lei. Astfel de oferte ar trebui să ridice semne de întrebare utilizatorilor și să nu acceseze link-uri compromițătoare. În anunțul care apare pe internet se notează că este vorba despre o „oferă limitată” în urma căreia doar primii 500 de călători pot beneficia de abonamente. Mai mult decât atât, escrocii au pretins că oferta fictivă ar fi fost lansată cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la înființarea societății. Însă, compania are o vechime mai mare de 125 de ani. A fost depusă o sesizare la Poliție. Reprezentanții CTP Iași trag un semnal de alarmă în rândul călătorilor.

CTP Iași a informat cetățenii despre frauda care circulă în numele companiei / sursă foto: Facebook

Citește și Un sucevean a PIERDUT 215.000 lei din cont, după ce a accesat un link de pe Facebook. Bărbatul a fost la un pas de a evita frauda

Sursă foto: Facebook, Envato