Noua portiță de intrare a Covid în corp! Afirmațiile medicului Monica Pop, confirmate de studiile internaționale

Publicat: 23 10. 2020, 07:24
Actualizat: 23 10. 2020, 08:10
Coronavirusul a găsit o nouă poartă de intrare în corp! Medicii au rămas șocați: Leziunile sunt severe / Foto: Pixabay.com

Simptomul COVID despre care vorbesc foarte puțini este conjuctivita și medicul Monica Pop a tras un semnal de alarmă asupra acestui aspect. „Părerea mea este că îl au toți cei care au virusul”, a declarat aceasta, la mijlocul lunii octombrie.

Conjuctivita este un alt semn al coronavirusului, alături de cele existente – febră, tuse, dificultăți de respirație, simptome asociate de regulă gripei, spun medicii americani.

Pierderea mirosului și gustului, febra, tuse, durerile corporale sunt doar câteva din simptomele Covid.

Academia Americană de Oftalmologie confirmă spusele medicului Monica Pop, referitor la conjunctivită, un posibil simptom al Covid.

Boala poate fi transmisă prin aerosolii din conjunctivită, mucoasa care acoperă interiorul ploapelor.

Urme ale virusului în ochii pacienților

Afirmațiile sunt făcute pe baza a două studii recente, publicate pe această temă. Primul a fost efectuat pe 30 de pacienți cu coronavirus spitalizați în China, iar unul dintre ei a avut conjunctivită (urme ale virusului în lichidele oculare).

Al doilea, publicat în New England Journal of Medicine, a fost efectuat pe 1.009 pacienți chinezi, afectați de Covid. 9 din ei sufereau de conjunctivită.

Dacă până acum era recomandat să ne protejăm gura și nasul cu masca, iată că și ochii reprezintă o portiță de intrare a coronavirusului, avertizează medicii.

Simptomul COVID despre care se vorbește foarte puțin! Monica Pop: „Părerea mea este că îl au toți cei care au virusul”

Medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că toți cei care au COVID au virusul și în secreția conjuctivală, pentru că infecția trece foarte ușor prin canalul lacrimo-nazal.

„După cercetări făcute la începutul pandemiei, aproximativ 4% din pacienții cu COVID debutează cu conjuctivită. Astfel încât, când apare o conjuctivită, nu poți ști dacă nu e boala aceasta. Și e normal să fie așa și sunt mult mai mulți decât 4%, pentru că atâta timp cât se găsește virusul în nazo-faringe, prin canalul lacrimo-nazal, virusul trece”, a declarat Monica Pop.