Prima pagină » Știri » Numărul cetățenilor britanici care emigrează în UE a crescut cu 30% de la votul Brexit

Numărul cetățenilor britanici care emigrează în UE a crescut cu 30% de la votul Brexit

Numărul cetățenilor britanici care emigrează în UE a crescut cu 30% de la votul Brexit

Numărul cetățenilor britanici care au emigrat în alte țări ale UE a crescut cu 30% de la referendumul Brexit, jumătate luând decizia de a pleca în primele trei luni de la vot, potrivit cercetărilor.

Analiza datelor de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Eurostat arată că migrația din Marea Britanie către statele UE a înregistrat o medie de 56.832 de persoane pe an în 2008-15, crescând la 73.642 pe an în 2016-18.

Studiul arată, de asemenea, o creștere cu 500% a celor care au făcut această mișcare și au preluat cetățenia într-un stat UE. Germania a înregistrat o creștere de 2.000%, cu 31.600 de britanici naturalizați de la referendum, potrivit The Guardian.

„Aceste creșteri ale numărului sunt de o amploare pe care v-ați aștepta-o atunci când o țară este lovită de o criză economică sau politică majoră”, a declarat Daniel Auer, co-autor al studiului de la Universitatea Oxford din Berlin și Centrul de Științe Sociale din Berlin.

Conform interviurilor, jumătate a ales să plece rapid din Marea Britanie. „O altă constatare importantă din dovezi empirice asociate Brexit-ului este nivelul redus de considerare și nivelul de conducere în luarea deciziilor, cu creșteri ale nivelurilor de impulsivitate, spontaneitate și asumare a riscurilor corespunzătoare”, au spus cercetătorii.

Acordul de retragere a Marii Britanii nu a reușit să garanteze drepturile liberei circulații a migranților britanici

În timp ce acordul de retragere semnat în ianuarie consacră drepturile de rezidență, de muncă și sociale ale cetățenilor UE în Marea Britanie și a britanicilor din restul blocului comunitar, nu a reușit să garanteze drepturile liberei circulații a migranților britanici, restrângând perspectivele viitoare de angajare și de rezidență în alte state membre.

Co-autorul, Daniel Tetlow, a spus că „Brexitul a fost de departe cel mai dominant motor al deciziilor de migrație din 2016”. Saltul cetățeniei a fost „dovezi suplimentare că un număr tot mai mare ia decizii de migrație pentru a se proteja de unele dintre cele mai negative efecte ale Brexit asupra vieții lor”, se arată în raport.

Pierderea-cheie pentru resortisanții britanici este libertatea de a muta țări în UE sau de a lucra sau de a oferi servicii peste graniță. Acest lucru nu se aplică resortisanților UE din Marea Britanie, care își păstrează drepturile de liberă circulație, dincolo de amabilitatea Brexit, cu cetățenia statului membru al UE.

Înseamnă că, cu excepția cazului în care cetățenii britanici își iau cetățenia în țara gazdă, aceștia nu mai pot lucra sau oferi un serviciu altui stat membru al UE, afectând profesii, inclusiv contabilitate, drept, arhitectură, traducere și sănătate.

Cel mai mare salt în migrație a fost spre Spania, unde trăiesc aproximativ 380.000 de cetățeni britanici

Cel mai mare salt în migrație a fost spre Spania, unde trăiesc aproximativ 380.000 de cetățeni britanici. Înregistrarea nu a fost esențială în țară, atât de mulți au locuit acolo fără să fie incluși în datele oficiale ale imigrației spaniole, cu o medie de doar 2.300 pe an înregistrându-se ca migrând în țară între 2008 și 2015. După referendum, aceasta a sărit de cinci ori mai mult, cu 21.250 de înregistrări în cei doi ani între 2016 și 2018.

A doua cea mai populară țară pentru resortisanții britanici a fost Franța, care nu necesită înregistrarea migranților din UE. Între 2008 și 2015, numărul de înregistrări a fost puțin peste 500 pe an. După referendum, aceasta a crescut de zece ori cu 5.000 de înregistrări în următorii doi ani.

În Germania, 14.600 de britanici aveau dublă naționalitate în 2019, comparativ cu 622 în 2015. Un număr de 31.600 au solicitat și au primit cetățenia germană în cei trei ani de la referendum (2016 – 2019) cu alte 15.000 de pașapoarte germane preconizate pentru 2020. În general, jumătate estimată Se estimează că 120.000 de britanici din Germania vor avea dublă cetățenie până la sfârșitul acestui an.

Interviurile cu migranții din Germania pentru studiu au constatat că cei care au făcut trecerea la UE din 2015 au considerat că este un „risc mare”, dar au fost pregătiți să facă compromisul pentru a asigura viitoarele reședințe și locuri de muncă din 27 de țări.

Tetlow a spus că creșterea numărului de naturalizare a fost un angajament izbitor „de integrare sau de integrare socială”, cu o creștere a învățării limbilor și a implicării comunității.

„Observăm un nou fenomen de integrare socială și o redefinire a ceea ce înseamnă să fii european european. În 2019, britanicii au intrat în spatele turcilor în număr care primesc cetățenia germană – în fața polonezilor, românilor, irakienilor sau sirienilor ”, a adăugat el.