Numărul pacienților cu sechele după COVID, în creștere. Beatrice Mahler: Complicațiile sunt diverse
Potrivit medicului Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, presiunea pe secția COVID a scăzut, acest lucru permițând deschiderea unui compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare în urma bolii.
Potrivit lui Mahler, secția COVID-19 a Institutului nu este ocupată la capacitate maximă de aproximativ două săptămâni, fiind aproximativ 50 de pacienți în secția cu 80 de paturi. Două treimi au forme severe, în condițiile în care în perioada de vârf a ultimului val, 90% aveau forme severe.
Vaccinările anti-COVID, legate de scăderea numărului de infectări
„Această scădere a numărului de cazuri ne permite să reorganizăm secția COVID și, sper eu de mâine (joi – n.r.), să putem deschide un compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare post-COVID, pentru că presiunea la internare pentru acești pacienți și pacienții cu boli cronice este extrem de mare în acest moment.
Este nevoie de reevaluare la pacientul post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicațiile pe care le presupune sindromul
Legat de relaxările anunțate, medicul a subliniat că scăderea numărului de cazuri se datorează nu doar restricțiilor respectate, ci și vaccinării: „Vaccinarea, cel puțin în orașele mari, are un impact direct asupra numărului de cazuri. Observăm în București o scădere importantă.
Pașii trebuie să fie mici pentru reluarea vieții normale și trebuie să fim extrem de atenți pentru că nu ne putem permite renunțarea bruscă la toate măsurile pe care le-am respectat până acum, deși ne-am dori să fie posibil”.
Beatrice Mahler opinează că în acest moment nu este o soluție renunțarea la masca sanitară, deoarece sunt încă destul de puține persoane vaccinate față de nevoia care ar permite renunțarea la mască. „Dar nici nu suntem departe de acel moment„, a adăugat ea.