Numeroși români reclamă probleme privind schimbarea lirei sterline în lei

Publicat: 24 06. 2016, 17:05
Actualizat: 07 06. 2018, 06:13

În urma Brexitului, lira britanică a scăzut, ajungâng la valoarea pe care o avea înainte de 1985, iar problemele nu au întârziat să apară. Mai mulți britanici au atras atenția în spațiul public, pe site-urile de socializare, că au avut probleme cu schimbarea lire sterline în lei.

„Am văzut mai mulți prieteni că se plâng pe Facebook de faptul că nu mai pot schimba lire sterline la exchange. Din fericire, eu nu cred că am mai mult de 100 de lire de schimbat, deci nu mă afectează prea mult, dar e un dezastru ce s-a întâmplat cu Brexit-ul, vor fi nenumărate consecințe”, a spus un profesor britanic stabilit în România, Simon.

De asemenea, un alt cetățean britanic, aflat în România, a atras atenția pe Facebook că a avut probleme cu schimbarea valutei din lire în lei în Brașov. „Exchange-urile din Brașov refuză să schimbe lire sterline azi”, a postat Janet pe Facebook.

Însă, probleme cu schimbarea lirei sterline nu sunt momentan la bănci. „Nu sunt probleme, schimbăm lire, dar de dimineață și până acum, lira britanică s-a devalorizat de șase ori, nu am mai văzut așa ceva. Și leul scade, numai dolarul crește”, au declarat angajații unei bănci.