Prima pagină » Știri » Nunta principelui Nicolae cu Alina Binder. Sute de oameni au întâmpinat alaiul de nuntași cu flori și cu stema casei regale

Nunta principelui Nicolae cu Alina Binder. Sute de oameni au întâmpinat alaiul de nuntași cu flori și cu stema casei regale

Nunta principelui Nicolae cu Alina Binder la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia. Sute de oameni au întâmpinat alaiul de nuntași. Vezi sosirea mirilor și imagini de la ceremonia religioasă

Urmăriți imagini de la cununia religioasă:

Sute de persoane au ieșit pe drumul care duce către Biserica „Sfântul Ilie” din Sinaia pentru a întâmpina alaiul de nuntași. Printre acestea se află și o familie care și-a prelungit sejurul la Sinaia pentru a asista la ceremonii.

„Eu sunt din Urlați. Am venit în Sinaia acum o săptămână și ne-am prelungit sejurul ca să putem vedea această ceremonie. Am lacrimi în ochi. Pentru că mama lui nu e alături de el. Trebuia să lase totul. O mamă pentru fiul ei lasă totul”, a declarat o femeie.

„Este un eveniment unic pentru care am venit special cu toată dragostea”, a afirmat o altă femeie.

O altă femeie așezată lângă biserică a spus că a venit din București special pentru a asista la ceremonii.

„E un eveniment în România care nu s-a văzut de mult timp. Am adus și flori. Sunt din București, am venit special. Le urez casă de piatră, să fie fericiți și așteptăm cât se poate de repede să vină în România și să ia coroana, să fie rege”, a spus aceasta.

Mirii au ieșit din mașină în aplauzele mulțimii. Oamenii au strigat „Nicolae” și „Fericire”.

Organizatorii au umplut lăcașul de cult cu buchete de hortensii și trandafiri albi, aceleași flori fiind așezate și pe treptele bisericii. În fața bisericii a fost amplasat un ecran mare pe care poate fi vizionată ceremonia.

Muzica este asigurată de Corul Operei române, care la intrarea miresei cântă imnul mirilor „Vino din Liban, mireasă”.

Cununia este oficiată de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și un sobor de preoți.

Au fost alese 6 domnișoare de onoare, una dintre ele fiind sora fostului principe Nicolae.

Potrivit biroului de presă al nepotului regelui Mihai, nași sunt Liviu și Simona Popescu, Constantin Filitti și Alexandra Butculescu-Filitti.

Printre invitați se numără și generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai.

Familia Regală a României nu participă la acest eveniment.

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea a povestit că unii invitați din străinătate ai nepotului Regelui Mihai au crezut că România este o țară bananieră. „Foarte mulți erau surprinși de cum arată Sinaia, de cum arată România, se așteptau la cu totul altceva”, spune Oprea.

Invitați sosind la nunta regală

Întrebat, duminică, la nunta nepotului Regelui Mihai, dacă a pregătit vreun moment special pentru invitații din străinătate, Vlad Oprea a răspuns că a participat, sâmbătă seara, la o recepție pe care a oferit-o principele, la care au participat invitații din străinătate.

Invitați sosind la nunta regală

„Am cunoscut oameni din Marea Britanie, din Olanda, chiar și din Australia. Foarte mulți erau surprinși de cum arată Sinaia, de cum arată România, se așteptau la cu totul altceva, la o țară sălbatică, la o țară bananieră. Iată că lucrurile sunt total diferite. Chiar așa mi-au spus. Unii dintre ei au fost pentru prima oară în Sinaia și nu credeau că suntem în Europa decât cu numele”, a declarat primarul din Sinaia.

Invitați sosind la nunta regală

Potrivit edilului, invitații din străinătate ai nepotului Regelui Mihai au în program o vizită la Castelul Peleș, la muzeul orașului Sinaia și a domeniului schiabil.

Invitați sosind la nunta regală

Ceremonia religioasă la Biserica „Sfântul Ilie”s-a încheiat, iar principele Nicolae și soția lui au parcurs drumul către Cazinoul din Sinaia, unde avea loc recepția, într-o trăsură unicat în România.

Nepotul Regelui Mihai și soția sa au fost aplaudați în fața bisericii, iar oamenii au cântat „La mulți ani”.

Caleașca în care mirii au parcurs cei doi kilometri până la Cazinoul din Sinaia este folosită pentru prima dată. Potrivit proprietarului acesteia, Cristian Iancu, caleașca a fost lucrată în Italia, din lemn masiv și este deocamdată unicat în România. Trăsura a fost trasă de doi cai frizieni.

Pe tot drumul până la Cazinoul din Sinaia se aflau oameni care aplaudau sau aruncau cu flori. Unii oameni au strigat mirilor „Să vă iubiți!” și „Trăiască mirii!”.

Caleașca a fost însoțită de 53 de tineri de la Ansamblul Junii Brașovului.

Mirii au fost întâmpinați și la Cazinou de mulți oameni, iar un bărbat îmbrăcat în port popular i-a oprit și a adresat câteva cuvinte nepotului Regelui Mihai. Apoi, mirii au urcat pe treptele Cazinoului din Sinaia și i-au salutat scurt de la balcon pe cei prezenți.

Recepția are loc la Cazinoul din Sinaia, clădire simbol a acestui oraș. Cazinoul a fost construit între anii 1911-1912, după planurile celebrului arhitect Petre Antonescu, în stil neoclasic. Cazinoul a fost închis în perioada celor două războaie și interzis în 1947, odată cu interzicerea jocurilor de noroc, explica pentru Mediafax, Rozalia Bremm, ghidul Cazinoului. Nunta nepotului Regelui Mihai are loc în cea mai mare sală a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.

 

Citește și