Nuțu Cămătaru a fost arestat
Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a lui Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, precum și a altor patru persoane în cazul DIICOT privind anihilarea grupărilor infracționale a Cămătarilor și Sportivilor, anunță MEDIAFAX.
Tot sâmbătă, un alt complet de judecată al Tribunalului Capitalei a admis, sâmbătă, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Radu Cristian Roșca, liderul Sportivilor, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal e Eugen Preda – n.r.), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicușor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Mario Nuțu Balint, Dănuț Ion, Vasile Balint, Dragoș Florin Broșteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuț Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Bușă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neață și Geaninei Narcisa Barbu.
Acesta a fost primul lot de reținuți duși în fața unui judecător al Tribunalului Capitalei, care a început audierea lor sâmbătă, la ora 8.00. După deliberări, instanța a emis mandate de arestare preventivă pe numele acestora.
În paralel, un al doilea lot de reținuți – Ion Balint, Licuță Udilă, Adrian Bica și alți doi – a fost dus sâmbătă la prânz la tribunal, unde învinuiții au fost audiați de un alt complet de judecată, care în urma deliberărilor a decis arestarea celor cinci, pentru 29 de zile.
Deciziile tribunalului pot fi contestate la Curtea de Apel București, în termen de trei zile.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au reținut, vineri seara și sâmbătă dimineața, un număr de 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupări interlope din București. Reținerea liderilor și membrilor grupărilor Sportivilor și Cămătarilor a survenit celor 115 percheziții și zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri și în urma cărora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, mașini de lux, droguri
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București”, situații ce au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării, dar și a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârșit infracțiuni de violență, „generatoare de beneficii financiare substanțiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani dați cu camătă.
Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate în acest dosar.