Prima pagină » Știri » Nuțu Cămătaru, angajat ca director de imagine al unei firme – rechizitoriu

Nuțu Cămătaru, angajat ca director de imagine al unei firme – rechizitoriu

Nuțu Cămătaru, angajat ca director de imagine al unei firme - rechizitoriu
Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, era angajat, la momentul reținerii sale în noul dosar, ca director de imagine la o firmă de materiale de construcții, iar fratele său, Vasile Balint, de meserie muncitor, nu avea loc de muncă, se menționează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, era angajat, la momentul reținerii sale în noul dosar, ca director de imagine la o firmă de materiale de construcții, iar fratele său, Vasile Balint, de meserie muncitor, nu avea loc de muncă, se menționează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Conform rechizitoriului, Nuțu Cămătaru era, la momentul la care a fost ridicat de către anchetatori, „director de imagine la SC Doremit SRL”.

Potrivit aceluiași document, Nuțu Cămătaru are 10 clase, este căsătorit, recidivist și nu a recunoscut faptele de care este acuzat.

La rândul său, fratele lui Nuțu, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este muncitor, însă nu era angajat la momentul reținerii. Sile Cămătaru are, spun procurorii, opt clase, nu este căsătorit și are șase copii, dintre care patru sunt minori. Nici acesta nu a recunoscut acuzațiile formulate, pe numele său, de către anchetatori.

Fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, Mario Balint, în vârstă de 22 ani, deferit justiției în stare de libertate în același dosar, este menționat în rechizitoriu ca fiind student în anul III la Universitatea „Dimitrie Cantemir” București, nu este căsătorit, nu are antecedente penale și, la fel ca tatăl lui, nu a recunoscut nicio acuzație.

Tot în rechizitoriul DIICOT se precizează că Marian Bucur, zis Cenușă, unul dintre liderii grupării Sportivilor, are 12 clase, iar ocupația lui este de translator de limbă germană. Acesta nu avea loc de muncă, este căsătorit și nu și-a recunoscut faptele.

Un „locotenent” al grupării Sportivilor, Eugen Pârvan, alias Pitbull Mic, are 12 clase și este pensionat pe caz de boală, spun procurorii DIICOT.

Ion și Vasile Balint, cunoscuți ca Nuțu și Sile Cămătaru, au fost trimiși în judecată, împreună cu alți 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” și „Sportivii”, fiind acuzați de procurorii DIICOT de șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial București au deferit justiției 54 de inculpați, zece în stare de arest preventiv, printre care Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, și Cristian Radu Roșca, urmare a destructurării a două din cele mai importante grupări infracționale constituite în București și în Ilfov, potrivit unui comunicat remis joi agenției MEDIAFAX.

Grupările infracționale organizate, a arătat DIICOT, cunoscute sub denumirile Cămătarii și Sportivii, erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență – șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale.

Astfel, notează anchetatorii, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008 – 2012, în spațiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în Capitală, situații ce au avut drept consecință directa punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat și un alt aspect al activității infracționale a inculpaților, aceștia fiind suspectați că au săvârșit infracțiuni de violență, generatoare de beneficii financiare substanțiale, în principal în material acordării și recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel București.

Ion și Vasile Balint și alți membri ai clanurilor Cămătarilor și Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

Aceștia fuseseră reținuți, împreună cu alți 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziții, de la locuințele suspecților fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, mașini de lux și droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București”, situații ce au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării, dar și a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârșit infracțiuni de violență, „generatoare de beneficii financiare substanțiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani dați cu camătă.

În același dosar, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, avocații Daniel Giuglea și Luiza Gabriela Dragne de la Baroul București, acuzați de sprijinirea grupării Cămătarilor și favorizarea infractorului, și Dragoș Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiță Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele