O adolescentă de 16 ani a încercat să se sinucidă în toaleta unei școli

Publicat: 15 05. 2013, 19:19
Actualizat: 26 03. 2019, 19:45

O adolescentă de 16 ani, elevă în clasa a VIII-a la Școala „Anton Pann” din Brăila, a încercat să se sinucidă, miercuri după-amiază, în toaleta unității de învățământ, unde s-a tăiat la mână cu o lamă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean dispunând declanșarea unei anchete în acest caz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brăila, inspector principal Jenel Șogor, incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază la Școala „Anton Pann” din Brăila, în timpul unei pauze.

Eleva în vârstă de 16 ani ar fi mers în pauză la toaletă, iar cu o lamă și-a provocat o rană la mână, cel mai probabil din cauza unor probleme în dragoste, a spus reprezentantul Poliției.

Conform acestuia, rana provocată ar fi superficială, fără să îi pună viața în pericol.

La rândul său, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, Iulian Danielescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că profesorii elevei care au constatat lipsa acesteia la începutul orei l-au anunțat pe directorul școlii, iar împreună au găsit-o pe adolescentă în toaletă, la scurt timp după ce își provocase rana.

„Fata are 16 ani, este în clasa a VIII-a, dispariția ei a fost semnalată la timp, iar profesorii au găsit-o la scurt timp după ce și-a provocat rana. Când a început ora s-a constatat absența fetei, profesorii l-au anunțat pe directorul școlii și astfel au găsit-o în baie. Directoarea a chemat rapid ambulanța, i s-a acordat primul ajutor, iar fata este în afara oricărui pericol”, a declarat șeful ISJ Brăila.

El a precizat că va fi declanșată o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate motivele care au determinat-o pe elevă să recurgă la acest gest.

„Se va face o anchetă internă, iar directorul școlii în care s-a produs incidentul va trebui să ne prezinte joi primele concluzii. Urmează consilierea psiho- pedagogică a elevei pentru a vedea motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest, iar din punct de vedere al instituțiilor statului directoarea a anunțat Poliția și Protecția Copilului. Nu ni s-a spus de la școală că această fată ar fi creat probleme până acum, deși ea a fost transferată la începutul anului de la Liceul cu Program Sportiv din Brăila, unde a amânat un an. Are 16 ani și este elevă în clasa a VIII-a, deci undeva a pierdut un an”, a adăugat Danielescu.