Reprezentanții Poliției Județene Dâmbovița au dat publicității, sâmbătă, fotografia și semnalmentele unei adolescente în vârstă de 17 ani, care în urmă cu o lună și jumătate a fugit dintr-un centru de tip familial aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița.
Conform sursei citate, dispariția Iulianei Denisa Lepădatu a fost anunțată la Poliția Răzvad în 2 iulie. Fata a fugit din centrul în care era instituționalizată și nu a revenit.
Ea are înălțimea de un metru și 65 de centimetri, aproximativ 60 de kilograme, păr castaniu, ochi verzi, iar pe antebrațul drept are tatuat cuvântul „Deny”.
Acesta este al doilea caz de dispariție a unui minor instituționalizat în sistemul de protecție al DGASPC Dâmbovița mediatizat săptămâna aceasta de către polițiștii dâmbovițeni.
Vineri, Poliția Județeană Dâmbovița a dat publicității fotografia și semnalmentele unei alte adolescente, tot de 17 ani, care a fugit în urmă cu două luni și jumătate din centrul în care era instituționalizată.
Astfel, Poliția Dâmbovița a dat publicității, vineri, semnalmentele și fotografia Dianei Marinela Caculea, care în 29 mai a plecat dintr-un centru de tip familial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița și nu a mai revenit.
Surse din Poliție declarau corespondentului MEDIAFAX că în această perioadă polițiștii au făcut cercetări cu privire la fata dispărută, însă cazul nu a fost mediatizat întrucât până acum reprezentanții DGASPC nu și-au dat acordul în acest sens.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmbovița, Cerasela Gurgu, declara că este pentru prima dată când adolescenta a fugit din centrul familial în care era rezidentă și de unde nu putea pleca decât în baza unui bilet de voie, conform regulamentului intern.
Cerasela Gurgu preciza că dispariția fetei a fost anunțată la Poliție imediat ce s-a constatat că ea nu a mai revenit în centrul social, menționând că DGASPC și-a dat acordul pentru mediatizarea dispariției.
„În momentul în care ni s-a solicitat acordul de mediatizare de către Poliție, acesta a fost dat. (…) Deci, aceasta a fost procedura. Beneficiarul, dacă într-o anumită perioadă nu se găsește, atunci se trece la mediatizarea cazului”, spunea reprezentantul DGASPC.
Diana Marinela Caculea, care era instituționalizată la un centru de tip familial din municipiul Târgoviște, are înălțimea de 1,63 metri, aproximativ 60 de kilograme, păr negru, lung, ochi căprui și pe antebrațul drept are un tatuaj cu inscripția „Cătălin”.
Nu a fost pentru prima dată când Poliția și DGASPC Dâmbovița au avut puncte de vedere diferite cu privire la mediatizarea cazurilor de copii dispăruți, aflați în grija DGASPC Dâmbovița.
În luna iunie a anului trecut, IPJ Dâmbovița a dat publicității semnalmentele unui băiat de 15 ani, instituționalizat într-un centru al DGASPC Dâmbovița, care în urmă cu șase luni fugise dintr-un spital. Și atunci polițiștii au susținut că nu au avut acordul DGASPC pentru mediatizarea cazului, în timp ce reprezentanții DGASPC spuneau că acel acord există.
La scurt timp de la mediatizarea cazului, copilul dispărut timp de o jumătate de an a revenit în centrul social în care era instituționalizat.