Prima pagină » Știri » O altă problemă înregistrată în rândul bolnavilor de Covid: infecțiile nosocomiale. Beatrice Mahler: Managementul acestor pacienți trebuie să fie extrem de riguros

O altă problemă înregistrată în rândul bolnavilor de Covid: infecțiile nosocomiale. Beatrice Mahler: Managementul acestor pacienți trebuie să fie extrem de riguros

O altă problemă înregistrată în rândul bolnavilor de Covid: infecțiile nosocomiale. Beatrice Mahler: Managementul acestor pacienți trebuie să fie extrem de riguros
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Managerul Institutului Marius Nasta, avertisment dur: „Secția de ATI este plină, cazurile au vârste variate”

Managaerul Institutului Marius Nasta avertizează cu privire la existența unei alte probleme cu care s-ar putea confrunta bolnavii de Covid-19 internați în spital, și anume infecțiile nosocomiale.

Infecțiile luate din spitale, reprezintă un risc pentru toate unitățile medicale și nu ocolește nici unitățile Covid.

„Infecțiile noscomiale reprezintă un risc pentru orice unitate spitalicească, pentru pacienții din orice instituție, din oricare colț al lumii. Este extrem de important, dacă vorbim de pacientul cu COVID-19 să monitorizăm permanent riscul de infectare cu floră asociată asistenței medicale. Acest proces trebuie să fie unul transparent, unul constant care înseamnă în final raportare și monitorizare, prin aceste măsuri oferind siguranța unui act medical de calitate”, a explicat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Mahler: Trebuie să menționez că acești pacienți, în marea lor majoritatea sunt pacienți cu comorbidități

Întrebată ce tratament i se administrează unei persoane cu Covid-19 și cu o infecție nosocomială, medicul Beatrice Mahler a răpuns:

„Trebuie să menționez că acești pacienți, în marea lor majoritatea sunt pacienți cu comorbidități. Pacienți care anterior contactării infecției cu SARS-CoV-2 au avut probabil numeroase contacte cu unitățile medicale. Managementul acestor pacienți trebuie să fie extrem de riguros și să respecte protocoalele de tratament corespunzătoare fiecărui tip de infecție pe care o are, astfel încât traversarea acestui moment să fie cât mai rapidă cu putință”, a adăugat ea.

Medicul a vorbit despre tratamentul care I se administrează persoanelor care ao contactat coronavirusul și o infecție din spital:

„În general, medicația care se administrează pacienților trebuie să fie o medicație care să nu facă, în primul rând, rău, dar este foarte important ca tratamentul să fie în corelație cu anti-biograma, în funcție de germenul cu care este infectat, prin urmare este important să știm că nu se aplică o regulă general – valabilă, dar că măsurile trebuie să fie ferme, rapide, transparente, pentru că acest tip de infecție, abordat din timp și rapid poate să ducă la un succes terapeutic”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Autor

Citește și