O clădire încadrată în categoria monument istoric, din București, s-a prăbușit miercuri seara, anunță ISU București-Ilfov.
Incidentul, care se putea solda cu o tragedie, a avut loc în Zona Unirii, strada Iuliu Barasch, în Cartierul Evreiesc, scrie B1.ro.
Nu au fost răniți, dar echipele de intervenție au evacuat șase persoane, printre care și un copil, din clădirea lipită de cea care s-a prăbușit.
La fața locului au acționat Detașamentul Special de Salvatori și o autospecială.
Primăria Capitalei a finalizat refacerea fațadei la o clădire istorică de pe bulevardul Regina Elisabeta, după două luni de lucrări.
O clădire monument istoric aflată foarte aproape de Parcul Cișmigiu are acum un aspect cu totul diferit, după ce fațada acestia a fost refăcută de Primăria Capitalei.
Este vorba de un imobil aflat pe Regina Elisabeta, la intersecție cu strada Ion Brezoianu (lângă McDonald’s), la care municipalitatea are cotă parte de peste 50%.
Clădirea monument istoric în care funcționează Institutul Național al Patrimoniului arată jalnic, cu o fațadă degradată, în condițiile în care această instituție gestionează, prin Ministerul Culturii, Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice.
Clădirea în care funcționeză Institutul Național al Patrimoniului (INP), de pe Ienăchiță Văcărescu 16, din spatele Facutății de Teologie din București, se scorojește pe zi ce trece.
Fațada monumentul istoric, construit la sfârșitul secolului XIX, este aproape distrusă, iar pe geamuri sunt lipite mesaje precum „Atenție cade tencuiala” – afișe deloc demne de o instituție care, culmea, gestionează Patrimoniul Național, adică și imobilele monument istoric cum este și cel în care Institutul își desfășoară activitatea.
Un incendiu a izbucnit în aprilie 2019 la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai popular obiectiv turistic din Franța.