O ELEVĂ a încercat să se sinucidă în toaleta unui grup școlar. Fata a fost găsită de o colegă

Publicat: 18 10. 2012, 16:38
Actualizat: 01 02. 2019, 00:28

O elevă de 18 ani, de la la Grupul Școlar „Dimitrie Filișanu”, din Filiași, județul Dolj, a încercat să se sinucidă în toaleta unității de învățământ, ea fiind găsită la timp de o colegă, care i-a alertat pe profesori, iar aceștia au chemat imediat Ambulanța.

Fata a fost transportată la spitalul din localitate, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților unității de învățământ, incidentul a avut loc, joi, în jurul orei 12.00. Adolescenta trebuia să intre la ore, însă pentru că nu a ajuns la timp profesoara a trimis o colegă să o caute.

Fata trimisă de profesoară a găsit-o pe eleva de 18 ani zăcând în stare de inconștiență în toaleta unității de învățământ.

Fata i-a anunțat imediat pe profesori și a fost chemată ambulanța la fața locului, medicii acordându-i primul, după care au transportat-o la spitalul din Filiași.

„Pacienta a venit în stare stabilă, era conștientă, avea o ușoară marcă în jurul gâtului, se pare de la un cordon cu care a încercat să se sinucidă. A fost consultată de medicul de la Reanimare, i s-a pus un guler cervical ca să fim siguri că nu are nimic la coloană și a fost trimisă la Spitalul de Urgență Craiova pentru a i se face investigații amănunțite. Cu siguranță va avea nevoie și de un consult psihiatric”, a declarat Mariana Georgescu, directorul medical al spitalului din Filiași.

Directorul școlii a fost anunțat și el la scurt timp, însă spune că nu știe, deocamdată, dacă este vorba despre o tentativă de suicid.

„Știu că fata a fost găsită lângă toaletă și era inconștientă.Dacă a fost vorba despre tentativă de suicid, asta vor stabili polițiștii. Ce știm sigur este că fata era foarte supărată pentru că a avut discuții aprinse cu mama sa aseară. Deci poate a vrut doar să-și sperie mama, nu să se sinucidă cu adevărat”, a declarat Pârvu, directorul Grupului Școlar Dimitrie Filișanu.

Adolescenta, aflată la a doua tentativă de suicid, este o elevă cuminte și care nu avea absențe la școală.