O femeie a fost în COMĂ două săptămâni și i s-au amputat picioarele, din cauza unei mușcături de țânțar

Publicat: 23 08. 2024, 12:44
Actualizat: 23 08. 2024, 12:57

O femeie din Australia a trăit un adevărat coșmar, în urma unei vizite în Nigeria.  Stephenie Rodriguez a fost mușcată de un țânțar și a contactat malarie, boală din cauza căreia a fost două săptămâni în comă și i-a s-au amputat ambele picioare. 

Stephenie Rodriguez, o femeie de afaceri din Australia, a vorbit despre experiența care a lăsat-o invalidă pe viață, după ce a contactat malarie, o boală care ucide 600.000 de oameni în fiecare an.

O călătorie de muncă în Nigeria i-a schimbat viața lui Stephenie Rodriguez. În septembrie 2019, antreprenoarea australiană a călătorit în țara africană pentru a susține o conferință despre o aplicație pe care compania ei o lansase, și al cărei scop e asigurarea siguranței femeilor și persoanelor vulnerabile.

Aceasta a povestit că, în timp ce s-a oprit pentru a vorbi cu jurnaliştii, a simțit o înțepătură de țânțar la gleznă. Două săptămâni mai târziu, ea a început să aibă simptome și a fost diagnosticată cu malarie cerebrală.

Rodriguez a început să aibă o criză specifică boliii, în timp ce zbura din Sydney, Australia, către Boston, în Statele Unite, la doar 15 zile după șederea ei în Nigeria.

„M-au dus la spital cu ambulanța și în secția de terapie intensivă m-au diagnosticat cu malarie cerebrală”, își amintește ea într-un interviu prin apel video de la casa ei din Sydney, potrivit El Pais.

Nu era pentru prima oară când călătorise în Africa, însă greșeala care aproape a costat-o viața, de această dată, a fost că a renuțat la medicamentul de prevenție împotriva malariei. Deși medicamentul previne și tratează malaria, poate avea efecte adverse precum febră, diaree, greață sau vărsături, printre altele.

„Voiam să țin o conferință, nu mă puteam lăsa să mă îmbolnăvesc. Nu am ieșit la plimbare, nu am fost la piscină, am fost doar o clipă afară să mă întâlnesc cu jurnaliştii. Un moment decisiv, care a fost tot ce a fost nevoie”, spune australianul.

După ce și-a revenit din comă din comă, a observatt că degetele de la picioare au început să se înnegrească.

„Călcâiele mele deveniseră aproape negre, la fel ca vârfurile mâinilor mele. Acele zone au fost paralizate deoarece corpul meu s-a atrofiat în timpul comei și medicamentele pe care mi le-au dat pentru a trata șocul septic au ajuns să le deterioreze complet”, explică Rodriguez.

La trei luni de la întoarcerea în Australia, în februarie 2020, a suferit primele amputații la picioare și călcâie. În cele din urmă, pe 31 martie 2021 și după 47 de operații, ambele picioare i-au fost amputate sub genunchi.

„Nu avea să se vindece, nici să se regenereze niciodată și a fost singura cale de a scăpa de durerea constantă”, spune ea.

FOTO: Instagram