Maria Ciorogar, femeia în vârstă de 39 de ani, din Sibiu, a murit după ce, în 28 decembrie s-a simțit rău și, ajutată de membrii familiei, a mers la UPU Spitalului Clinic Județean de Urgențe. Pentru că a fost aglomerat, femeia a plecat la Centrul de Primiri Urgențe de la Spitalul Militar, unde starea ei a devenit mai gravă, astfel că personalul medical a decis să cheme o ambulanță, cu care femeia s-a reîntors la Urgența Spitalului Clinic Județean.
La scurt timp, însă, aceasta a murit.
Familia acuză că nu s-a intervenit prompt, astfel ca viața femeii să fie salvată.
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a început o anchetă, după ce familia a cerut explicații.
„Este un caz regretabil, iar unitatea noastră înțelege durerea familiei. Precizăm însă că toți pacienții care se prezintă și sunt înregistrați la Unitatea de Primiri Urgențe sunt investigați de personalul medical și nimeni nu este trimis către alte unități spitalicești. Într-adevăr, poate exista un timp de așteptare mai îndelungat, datorat adresabilității ridicate, UPU deservind pacienții din întregul județ. Pacienta în discuție a decis însă să părăsească UPU, din cauza aglomerației, asumându-și această hotărâre, fără a se înregistra. (…) Spitalul intenționează să demareze o investigație pentru a clarifica toate aspectele acestui caz”, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Todăriță a spus că la registratura UPU există o singură fișă de prezentare, întocmită în momentul în care pacienta a fost retrimisă de la Spitalul Militar, unde a decis să se prezinte după ce a părăsit UPU Sibiu.
„Pacienta fost retrimisă la UPU a SCJU Sibiu de la CPU al Spitalului Militar, cu serviciul SMURD, în stare gravă. Medicii noștri au intervenit cu promptitudine, s-a încercat resuscitarea acesteia, dar pacienta nu a mai putut fi din păcate salvată, suferind un stop cardio-respirator”, a mai spus Todăriță.
Și la Spitalul Militar Sibiu a fost demarată o achetă în acest caz.