O fetiță de 3 ani a murit, iar fratele ei de 4 ani a suferit arsuri, în urma unui incendiu

Publicat: 09 05. 2013, 09:49
Actualizat: 05 04. 2019, 06:33

O fetiță în vârstă de trei ani din localitatea Gura Caliței, județul Vrancea, a murit intoxicată cu fum, iar fratele acesteia, în vârstă de patru ani, a suferit arsuri, în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, în casa în care copiii locuiau împreună cu bunica lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Cristina Duță, incendiul a fost anunțat în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.15. În casa cuprinsă de incendiu locuiau trei copii în vârstă de trei ani, patru ani și șase ani, împreună cu bunica lor.

Când și-a dat seama că locuința este în flăcări, bătrâna a reușit să scoată din casă copilul de șase ani, după care, împreună cu localnicii, a reușit să îl scoată din imobil și pe băiețelul de patru ani. Fetița de trei ani nu a mai putut fi salvată, ea fiind scoasă din locuință de către pompierii care au ajuns ulterior la locul incendiului.

Fetița, care s-a intoxicat cu fum, a fost predată medicilor de la Ambulanță care au ajuns la fața locului și care au încercat fără succes să o resusciteze, declarând decesul acesteia.

De asemenea, băiețelul de patru ani a suferit arsuri pe mâini și pe picioare, fiind transportat la Spitalul Județean din Focșani. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, băiețelul se află acum în afara oricărui pericol.

Cei trei copii și bunica lor locuiau într-o casă modestă, din paiantă, în timp ce părinții micuților se află într-un alt județ. Locuința nu era racordată la rețeaua de energie electrică, astfel că anchetatorii iau în calcul ca incendiul să se fi produs din cauza unei lumânări uitată aprinsă peste noapte.