O persoană a murit la o fostă exploatare minieră din Baia Mare, după ce planșeul s-a prăbușit

Publicat: 16 08. 2013, 17:16
Actualizat: 07 04. 2019, 00:25

O persoană a murit, vineri, la fosta exploatare minieră Nistru, aparținând Remin Baia Mare, după ce planșeul s-a prăbușit peste victimă, care se afla în locul respectiv pentru a fura fier beton, anunță Biroul de presă al Ministerului Economiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului de presă al Ministerului Economiei, vineri, la fosta exploatare minieră Nistru, aparținând CNMPN Remin Baia Mare, în sectorul 11 Iunie, a avut loc un accident, după ce trei persoane neautorizate au pătruns în incinta stației de pompe.

Conform sursei citate, cele trei persoane au spart planșeul clădirii pentru a fura fier beton. La un moment dat însă planșeul a cedat și a căzut peste una dintre cele trei persoane.

În urma accidentului, victima a decedat.

Ministerul Economiei a convocat de urgență echipa de intervenție în astfel de situații, care s-a deplasat la față locului.

„Obiectivul minier se află în conservare din anul 2007, deoarece CNMPN Remin SA Baia Mare, fiind în insolvență, situația companiei nu permite administratorilor judiciari și speciali transferarea mijloacelor fixe către administrația locală”, se precizează în comunicatul citat.

La locul accidentului s-au deplasat prefectul județului Maramureș, reprezentanții ISU Maramureș, Procuratura Baia Mare.