O posibilă „armă” împotriva pandemiei: tipărirea țesutului uman

O posibilă „armă” împotriva pandemiei: tipărirea țesutului uman
Publicat: 27/07/2020, 19:05
Actualizat: 06/04/2021, 14:45

Bioprinting-ul ar putea fi utilizat pentru testarea potențialelor tratamente pentru Covid-19, cancer și alte boli. Deoarece deficiențele de echipament personal de protecție persistă în timpul pandemiei coronavirusului, imprimarea în 3-D a contribuit la ameliorarea unor lacune.

Replici minuscule ale organelor umane – pentru a testa medicamente pentru a lupta cu Covid-19

Anthony Atala, directorul Institutului Wake Forest pentru Medicină Regenerativă, și echipa sa folosesc procesul într-un mod mai inovator: creând replici minuscule ale organelor umane – pentru a testa medicamente pentru a lupta cu Covid-19 , titrează The New York Times.

Echipa construiește plămâni și coloni în miniatură – două organe afectate în special de coronavirus – apoi le trimite  pentru testare la un laborator de biosecuritate la Universitatea George Mason din Fairfax, Va. În timp ce inițial au creat unele dintre așa-numitele organoide, acestea încep să imprimes pentru cercetare, deoarece pandemia continuă să crească.

În ultimii ani, institutul Dr. Atala a tipărit deja aceste grupuri minuscule de celule pentru a testa eficacitatea medicamentelor împotriva bacteriilor și a bolilor infecțioase precum virusul Zika, „dar nu am crezut niciodată că avem în vedere acest lucru pentru o pandemie”, a spus el. . Echipa sa are capacitatea de a tipări „mii de organe pe oră”, a spus el din laboratorul său din Winston-Salem, N.C.

Procesul de construcție a țesutului uman în acest fel este o formă de bioprintare. Cercetătorii respectă metodele de testare a medicamentelor și, în cele din urmă, intenționează să creeze piele și organe de dimensiuni complete pentru transplant. Cercetătorii fac progrese în imprimarea pielii, critice pentru victimele arsurilor; gestionarea bolilor precum diabetul în care vindecarea rănilor este dificilă; și pentru testarea produselor cosmetice fără a dăuna animalelor sau, desigur, oamenilor.

„Chiar și pentru noi, uneori pare a fi ficțiune științifică”, a spus Akhilesh Gaharwar, care conduce un laborator transversal în departamentul de inginerie biomedicală din Texas A&M University, care se concentrează pe bioprinting și alte abordări ale medicinei regenerative.

Importanța bioprinting-ului pentru analiza farmaceutică este primordială acum, nu numai pentru potențialele tratamente cu Covid-19, ci și pentru testarea tratamentelor pentru cancer și alte boli

Dr. Atala spune că organoizii permit cercetătorilor să analizeze impactul unui medicament asupra unui organ „fără zgomot” în metabolismul unei persoane.

El a citat Rezulin, un medicament popular pentru diabet zaharat amintit în 2000, după ce au existat dovezi de insuficiență hepatică. Laboratorul său a testat o versiune arhivată a medicamentului, iar dr. Atala a spus că în două săptămâni, toxicitatea hepatică a devenit evidentă. Un organoid reproduce un organ în forma sa cea mai pură și oferă puncte de date care ar putea să nu apară în studiile clinice, a spus el, adăugând că testarea este aditivă, mai degrabă decât în ​​loc de studii clinice.

Testarea pe pielea bioprintită sau pe alte organe în miniatură poate, de asemenea, să stabilească mai ușor medicamentele care funcționează la animale precum șobolani s-ar putea dar să nu funcționeze bine la oameni.

Modelele 3-D pot evita testarea pe animale și pot face calea mai puternică de la laborator la clinică, a spus dr. Gaharwar. Aceasta are importanță atât pentru bunurile de larg consum, cât și pentru produsele farmaceutice; din 2013, de exemplu, Uniunea Europeană a interzis companiilor de produse cosmetice să testeze produse pe animale.

Tesutul osos uman poate fi tipărit

De asemenea, laboratorul Dr. Gaharwar investighează dacă țesutul osos uman poate fi tipărit pentru un eventual transplant. Speranța sa, spune el, este că, în viitor, scanările radiografice ale pacienților pot fi transpuse în forma exactă necesară pentru implantare, important mai ales în repararea defectelor craniofaciale în care curbura necesară poate fi dificil de recreat.

Nu este surprinzător, cercetătorii explorează și colecția de date din testare. Echipa de la Wake Forest face parteneriat cu compania de tehnologie Oracle pentru a capta datele din organoide și pentru a le analiza cu inteligență artificială. Proiectul, cunoscut în general ca sistemul body-on-a-chip, implică imprimarea țesutului viu pe un microcip pentru a permite studierea medicamentelor pentru toxicitate și eficacitate, chiar înainte de începerea studiilor clinice. Jetoanele pot avea dimensiunea unui nichel sau a unui sfert, care este suficient de mare pentru a reține 10 până la 12 organe în miniatură.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Hamas: Netanyahu împiedică negocierile / Cele patru condiţii care împiedică acordul
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai...
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Câți elevi au avut media 10 la examenul de Bacalaureat 2024?
×