O presupusă rețea infracțională, anihilată de polițiștii dâmbovițeni
O presupusă rețea infracțională formată din șapte persoane a fost anihilată de polițiștii dâmbovițeni, o parte dintre cei șapte fiind acuzați că, în baza unor acte false, ar fi încheiat contracte bancare pentru credite de consum.
Cei șapte sunt acuzați de infracțiuni de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, după ce polițiștii au stabilit că, în baza unor acte false, unii dintre ei au încheiat contracte bancare pentru credite de consum, fiind surprinși în flagrant, alții ridicând deja bani de la bancă în baza unor astfel de contracte.
"Gheorghe Tulica, de 54 de ani, și Liliana Cărpenaru, de 53 de ani, ambii din localitatea dâmbovițeană Ion Luca Caragiale, au fost reținuți de noi după ce au ieșit din sediul unei bănci din Moreni, unde au încheiat contracte de credite de consum în baza unor acte false, și anume cupoane de pensii MApN și decizii de pensionare MApN. Ei sunt înscriși însă la ajutorul social din comună, sunt oameni săraci și nu au lucrat niciodată în structurile Armatei Române", a declarat inspectorul Pamela Ropotan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.
Polițiștii dâmbovițeni au stabilit că cei doi au fost racolați de către Ion Vâlcu, de 35 de ani, din comuna Ion Luca Caragiale, persoană care a fost și ea reținută marți seară.
Cercetările polițiștilor au stabilit că există cel puțin două persoane care au luat deja credite cu acte false de la o bancă din Moreni.
"Am probat faptul că Gavrilă Constantin, de 45 de ani, și Luminița Cioclea, de 43 de ani, ambii din comuna Ion Luca Caragiale, au luat deja de la bancă 210 milioane lei vechi, respectiv 150 milioane lei vechi, bineînțeles cu acte false. Poț să vă confirm că deciziile de pensionare și cupoanele de pensionare MAPN erau foarte bine falsificate, erau aproape de realitate", a declarat comisarul Viorel Polexe, comandantul Poliției Moreni.