Prima pagină » Știri » O profesoară din Iași și-a dat fosta elevă în judecată, din cauza unui eseu: ”Eu nu sunt ca alții”

O profesoară din Iași și-a dat fosta elevă în judecată, din cauza unui eseu: ”Eu nu sunt ca alții”

O profesoară din Iași și-a dat fosta elevă în judecată, din cauza unui eseu: ''Eu nu sunt ca alții''
O profesoară din Iași s-a simțit ofensată din cauza unui eseu scris de o elevă și îi cere daune morale în instanță.

O elevă de clasa a VIII-a s-a trezit cu un proces pe cap, deschis tocmai de fosta dirigintă. Liliana Bălan, profesoară de română la Colegiul Național „Emil Racoviță”, a decis să apeleze la ajutorul instanței, după ce eleva Teodora Bărceanu i-ar fi adus prejudicii morale.

În această vară, la finalul perioadei gimnaziale, profesoara Bălan a cerut elevilor să realizeze un eseu în care să împărtășească impresiile acumulate în cei patru ani. Se pare că nu toate părerile au fost ușor de digerat de către profesoară. Teodora a compus un eseu original în care a explicat că-și respectă diriginta, dar și-a manifestat o nemulțumire. „O profesoară nu trebuie să fie nutriționist și mamă și polițist. Eu nu sunt ca alții să vă pup în c..r”, a scris eleva în eseu. Cadrul didactic s-a simțit lezat, motiv pentru care s-a adresat magistraților de la Judecătoria Iași cărora le-a cerut să o oblige pe elevă să-i achite daune morale, scrie reporteris.ro.

Colegi din anturajul elevei, care acum studiază la liceul Colegiul Negruzzi, spun că aceasta ar avea tendința de a exagera întâmplările. „Am auzit și noi, la Negruzzi, despre această poveste. Ne-a spus că i-a scris și ceva pe Facebook. Din ce am auzit, la o ședință cu părinții, profesoara de română a fost înjurată de către tatăl Teodorei. Acum, nu știu care e adevărul, poate e o minciună”, a spus un elev de la noul liceu al fetei.

Diriginta Liliana Bălan a refuzat să facă comentarii. Nici directorul școlii, Paula Gavrilescu, nu a oferit un punct de vedere privind scandalul iscat între cele două părți. Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Iași a precizat că astfel de conflicte trebuie rezolvate de conducerea școlilor. „Nu avem cunoștință de acest proces. Cu siguranță, opțiunea pentru justiție este una personală, pe care nu o comentăm, cu atât mai mult cu cât nu avem detalii despre situație. Relațiile interumane sunt complexe, este posibil să apară divergențe de opinii și chiar conflicte între profesori și elevi, dar acestea se soluționează, de obicei, la nivelul școlilor”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

Autor

Citește și