„Zona în care se întâmplă astfel de furturi o reprezintă zona ușilor de urcare-coborâre”, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB, potrivit digi24.ro.
Un călător explică exact cum „lucrează” hoții: „De la Piața Sudului până la spital. Sunt două stații și se împing unul în altul și atunci te-a operat și a și coborât”.
Oficialii RATB spun că ar dori ca polițiștii să fie prezenți permanent în autobuze și tramvaie. „Vorbim de o cifră de aproximativ 1300 de plângeri depuse în anul 2015 și vorbim de infracțiuni unde victima își dă seama mult mai târziu despre faptul că a fost victima unei infracțiuni. De obicei aceste furturi sunt comise în mijloacele de transport public foarte aglomerate. De obicei sunt vizate valorile mici, bani sau chiar genți mai mici care nu sunt supravegheate.”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei.
Cei de la RATB spun că în cazurile de furt, imaginile de amator sau de pe camerele de supraveghere din autobuze reprezintă singura șansă de prindere a hoțului.