Oamenii străzii nu sunt uitați de voluntari. Gestul emoționant al unui bărbat pentru copilul unui voluntar: „Într-un final am acceptat…” – FOTO
Sezonul rece se apropie cu pași repezi și, într-o perioadă în care mai toată atenția se concentrează asupra gestionării crizei provocate de pandemia de coronavirus, voluntarii își îndreaptă privirile spre oamenii străzii, oamenii nimănui, de care se pare că toată lumea a uitat.
Voluntarii de la Asociația Happy au ieșit pe străzile din Botoșani în căutarea celor aflați la nevoie, oamenii sărmani, fără un acoperiș de-asupra capului, pentru a le oferi o supă caldă și a le mai curma măcar puțin din chinul vieții.
Într-o postare pe Facebook, voluntarii povestesc cum unul dintre oamenii sărmani l-a emoționat profund cu gestul neașteptat pe care l-a făcut pentru băiatul celui care nu i-a uitat pe cei fără adăpost.
Gestul emoționant al unui om al străzii: „Știam că acesta este modul lui de a ne mulțumi”
„Seara aceasta ne-a surprins și pe noi, pe lângă faptul că oamenii ne așteptau deja, unul dintre ei a vrut să-i cumpere băiatul meu un suc. Într-un final am acceptat. A cumpărat un suc din banii lui, știam că acesta este modul lui de a ne mulțumi și de a oferi la rândul lui ceva”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației Happy.
Reprezentanții Asociației Happy au postat o serie de fotografii pe contul de Facebook al ONG-ului care arată realitatea dură nu doar din Botoșani, ci, de fapt, din întreaga țară. Oamenii străzii se zbat să supravieșuiască sezonului rece care se aproprie vertiginos, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.
„Niciodată nu i-am tratat cu superioritate, cu lipsă de respect ci din contră”
„Pe lângă faptul că sunt în această situație mai sunt și fotografiați, ne lasă să o facem, nu le este rușine, dar ne este nouă, nu au nimic de ascuns, sunt ceea ce sunt. Noi doar vrem să va arătăm și această parte și prin aceste poze să reușim să-i ajutăm cumva”, potrivit sursei citate.
Însă și oamenii sărmani au „hibele” lor, iar unii botoșăneni atrag atenția mereu că sunt „violenți, fac mizerie și nu ascultă”, însă voluntarii sunt de părere că ceea ce contează este modul în care sunt abordați de cei din jur.
„Ne credeți că noi nu am avut niciodată o altercație cu nici un om al străzii… cum susținea un domn, că sunt violenți, fac mizerie în centru și nu ascultă. Pe unii dintre ei îi cunoaștem și îi ajutăm de ani de zile, tot timpul am primit recunoștință…, dar niciodată nu i-am tratat cu superioritate, cu lipsă de respect ci din contră, cu multă înțelegere, compasiune și de fiecare data o vorbă bună!”,