Prima pagină » Știri » Obiectivele MCV și ale Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, pe agenda reuniunii Consiliului de Management Strategic

Obiectivele MCV și ale Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, pe agenda reuniunii Consiliului de Management Strategic

Obiectivele MCV și ale Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, pe agenda reuniunii Consiliului de Management Strategic

La sediul Ministerului Justiţiei, a avut loc, luni, o nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic (COMS), fiind discutate obiectivele MCV şi ale Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar.

Potrivit Ministerului Justiţiei, la invitaţia ministrului Cătălin Predoiu, a avut loc, luni, o nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic.

”Discuţiile au vizat evaluarea ţintelor prevăzute în MCV, prin prisma dezbaterilor parlamentare a legilor justiţiei, precum şi evaluarea atingerii obiectivelor prevăzute în Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025”, a precizat Ministerul Justiţiei.

Instituţia transmite că la întâlnire au participat membrii de drept ai COMS: ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marian Budă, procurorul general Gabriela Scutea şi preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu.

Proiectele legilor justiției, un obiectiv în cadrul MCV

Proiectele legilor justiţiei reprezintă un obiectiv în cadrul MCV, PNRR şi totodată un obiectiv de care depinde aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, a declarat în urmă cu aproximativ o lună, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în prima şedinţă a Comisiei speciale parlamentare comune pentru examinarea legilor din domeniul justiţiei.

Cătălin Predoiu a precizat și că există multiple mize legate de aceste proiecte, unele ţin de aparatul propriu zis al justiţiei şi consecinţa acesteia asupra grupurilor şi libertăţilor justiţiabililor, altele ţin de obiective politice şi economice „de cea mai mare importanţă pentru interesele ţării”.

„Este un proiect început în 2020, rămas ulterior nefinalizat, un lucru neterminat, şi această împrejurare era inacceptabilă pentru un guvern funcţional. De ce l-am început in 2020, în urmă cu doi ani de zile? Răspunsul este la fel de simplu; pentru că era reclamat de magistratura română, pentru că cetăţenii sunt încă nemultumiţi de justiţie şi performanţa acesteia şi nu în ultimul rând pentru că este un obiectiv în cadrul MCV, în cadrul PNRR şi în acelaşi timp un obiectiv de care depinde implicit şi aderarea noastră la spaţiul Schengen”, a precizat ministrul Justiţiei în urmă cu aproximaiv o lună.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și