Fostul ofițer antidrog arestat preventiv, vineri seară, după ce procuroii au probat că era partener de afaceri cu unul dintre cei mai periculoși traficanți de droguri din țară, este finul unei procuroare din București, care, ani buni, a activat și în calitate de procuror DIICOT. Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, nașa comisarului șef Robert Badea fusese detașată la unitatea de parchet desemnată să anihileze tocmai criminalitatea organizată.
O fotografie mai veche dovedește până unde ajungea relațiile comisarului șef Robert Badea, polițistul demascat public chiar de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la începutul anului. Atunci, în contextul unei declarații care făcea referire la necesitatea unei curățenii în interiorul structutilor de poliție, ministrul a menționat numele lui Badea, despre care a spus că „s-a apropiat” prea mult de lumea intrelopă.
De altfel, potrivit unor surse judiciare, acela ar fost și momentul în care cazul lui Robert Badea a fost luat în serios, iar la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române a fost declanșată o anchetă sub coordonarea procurorilor DIICOT. GÂNDUL.RO a scris ÎN PREMIERĂ (DETALII AICI!) despre legăturile ofițerului de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de lux din Capitală.
Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, Badea, un fost jucător de rugby la Dinamo București, a fost încadrat în sistem în anul 2002, când a lucrat ca subofițer la Biroul de Ordine Publică din cadrul Secției 8.
În anul 2007, Robert Badea a promovat examenul de trecere în corpul ofițerilor și a ajuns să lucreze, pentru prima oară, la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Pe atunci, acesta se ocupa de combaterea traficului de persoane.
Polițistul a stat la BCCO până în anul 2015, când s-a transferat la Oficiul pentru Protecția Martorilor. Trei ani mai târziu, în 2018, a revenit la BCCO, la Serviciul Antidrog, unde a activat până în februarie 2020, când, după intervenția publică a ministrului Vela a rămas fără certificatul ORNISS, care îi permitea accesul la informațiile clasificate.
Pus la dispoziție, comisarul șef Robert Badea a fost trimis la Secția 23, unde nu poartă armă și nici nu are acces la anchetele colegilor săi.
Polițistul a fost arestat preventiv, vineri seară, de magistrații Tribunalului București, după ce procuroii DIICOT au probat că făcea parte din cea mai periculoasă grupare de trafic de droguri și cămătărie destructurată, în ultimii ani, pe întreg teritoriul României. Conform procurorilor care au investigat cauza, grupul era condus de Marian Cristian Bejan, un interlop deosebit de periculos care obișnuia să ordone asasinarea tuturor celor care îl supărau sau îi stăteau în cale.
Pe fondul strânselor sale relații cu Bejan și cu oamenii acestuia, comisarul șef Robert Badea a avut-o ca nașă de cununie, la a doua sa căsătorie, pe o cunoscută procuroare în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și care, cel puțin în anul 2008, era delegată la DIICOT. Adică exact la unitatea de parchet care ar fi trebuit să-i tragă la răspundere pe finul ei și pe prietenii acestuia.
Ca dovadă a faptului că procuroarea și soțul ei au devenit părinții sprituali ai lui Badea, este fotografia prezentată în exclusivitate de GÂNDUL.RO, imagine care arată până unde ajungeau relațiile polițistului care s-a făcut „frate” cu traficanții de droguri.
Mai mult decât atât, surse judiciare au relatat, pentru GÂNDUL.RO, că există informații potrivit cărora, atunci când ordona ca cineva să fie bătut, Marian Cristian Bejan, șeful grupării din care făcea parte și polițistul, sugera oamenilor săi să-și urmărească victimele și să le atace, preferabil, tocmnai pe raza sectorui 3.
Comisarul șef Robert Badea a fost aresat preventiv alături de alte 13 persoane, între care și Bejan, după ce procurorii DIICOT au probat că acesta oferea traficanților consiliere și îi ajuta să spele banii obținuți din droguri și cămătărie.
Surse judiciare au anuțat că Badea era asociat cu Bejan în două case de pariuri sportive, prin intermediul căora banii erau „albiți”. Ca urmare a afacerilor sale cu interlopii, polițistul ajunsese să ducă o viață de lux pe care nu se mai obosea s-o ascundă. Se fișa la volanul unui bolid Porche Panamera și s-ar fi lăudat în fața mai multor persoane că ridică inclusiv un bloc, în București.