Prima pagină » Știri » Ofițerul cu permis auto fals a fost arhidiacon, șofer de arhiepiscop și purtător de cuvânt al IPJ

Ofițerul cu permis auto fals a fost arhidiacon, șofer de arhiepiscop și purtător de cuvânt al IPJ

Ofițerul cu permis auto fals a lucrat, înainte de a fi polițist, la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

Augustin Căpâlnaș a absolvit, în 1996, cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar începând cu 1994, timp de aproape zece ani, a fost arhidiacon la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Căpâlnaș a fost și șofer al fostului arhiepiscop de Alba Iulia, IPS Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.

În 2004, Augustin Căpâlnaș a devenit polițist, fiind ofițer de relații cu publicul la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. În 2006, Augustin Căpâlnaș a fost transferat de la Cluj-Napoca, fiind numit purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, funcție pe care a ocupat-o timp de peste un an.

Reprezentanții Poliției Județene Cluj au declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Augustin Căpâlnaș nu a desfășurat activități în cadrul IPJ Cluj, astfel că nu au ce informații să ofere despre acest caz.

De asemenea, solicitat să furnizeze un punct de vedere oficial privind modul în care a fost angajat ofițerul de poliție Augustin Căpâlnaș în cadrul inspectoratului, dacă acesta a folosit autoturismele de serviciu sau dacă la angajare în dosarul acestuia s-a verificat valabilitatea permisului de conducere, Biroul de Presă al IPJ Alba a refuzat să ofere informații.

Contactați telefonic, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au refuzat și ei să comenteze acest caz pe motiv că Augustin Căpâlnaș nu mai este angajat al instituției, iar când a fost, arhiepiscopia era condusă de un alt arhiepiscop.

Ofițerul Augustin Câpâlnaș este cercetat penal după ce colegii săi din cadrul Direcției Poliției Rutiere au descoperit că acesta conducea cu un permis fals, în condițiile în care nu a avut niciodată un astfel de document, potrivit unor surse din Poliție.

Conform surselor citate, Căpâlnaș avea atribuții legate de educația rutieră. La un moment dat, acesta ar fi vrut să se mute pe o altă linie de muncă și a fost nevoit ca, printre alte documente, să facă și dovada faptului că deține permis de conducere.

În acest context, polițistul ar fi recunoscut în fața colegilor săi că nu are permis. Aceștia l-au întrebat cum a condus până acum, atât mașina de serviciu cât și autoturismul personal, iar Căpâlnaș ar fi arătat un permis care nu era al lui, au precizat sursele citate.

Potrivit unor oficiali din Poliția Română, ofițerul este încă în funcție, acesta fiind în prezent în concediu medical.

El este cercetat disciplinar, în urma unui control intern făcut de Poliția Română la sfârșitul lunii februarie fiind sesizat și Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră încă din data de 28 februarie, cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere”, arată Poliția Română într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, la finalizarea verificărilor, a fost începută cercetarea disciplinară a ofițerului și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și