Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a câștigat alegerile cu 45,6 la sută din voturi, în timp ce actualul primar, Antonie Solomon, a obținut 40,09 la sută din voturi, potrivit rezultatelor finale anunțate, luni seară, de Biroul Electoral Județean Dolj.
Bej Dol a anunțat, luni seară, că Lia Olguța Vasilescu s-a clasat pe locul întâi cu 57.383 voturi obținute, respectiv, 45,6 la sută, în timp ce principalul său contracandidat, actualul primar, Antonie Solomon, a obținut 51.448 de voturi, clasându-se astfel pe locul al doilea cu 40,9 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Mărinică Dincă a fost votat de 9.781 de persoane, obținând un scor de 7, 7 la sută, în timp ce Ionel Pană a primit 4.552 de voturi adică a fost votat de 3,6 la sută din numărul de voturi valabil exprimate de craiovenii care au mers la urne duminică.
În ceea ce privește participarea la vot pentru alegerea primarului Craiovei, numărul voturilor valabil exprimate a fost 125.815, iar numărul total de voturi nule a fost 2.201.
La Consiliul Local Craiova, numărul voturilor valabil exprimate a fost de 123.998, nule fiind 4.011 buletine de vot.
Distribuția mandatelor în Consiliul Local este următoarea: USL – 15 mandate, UNPR – șapte mandate, PDL – trei mandate și PP-DD – două mandate.
Municipiul Craiova a fost condus în ultimii opt ani de Antonie Solomon, trecut de la PSD la PDL și ajuns la UNPR. În 2004, el a fost ales din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL și a obținut al doilea mandat, fiind ales din primul tur, iar acum a candidat din partea UNPR.
În martie 2010, primarul Antonie Solomon a fost reținut de procurorii DNA, iar apoi a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals și fals intelectual. La o săptămână după ce magistrații Tribunalului Argeș au emis mandatul de arestare, Antonie Solomon a fost suspendat din funcția de primar.
În dosarul în care este judecat și omul de afaceri Cornel Penescu, Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acționar principal al firmei PIC din Pitești, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. După șase luni de detenție, timp în care a fost transferat din Penitenciarul Colibași la Penitenciarul din Galați, Antonie Solomon a fost eliberat în 8 septembrie 2010, iar la un an și patru luni de la suspendarea din funcție, Antonie Solomon s-a întors în fruntea Primăriei Craiova.