Prima pagină » Știri » Oltchim trimite în șomaj tehnic peste 700 de salariați

Oltchim trimite în șomaj tehnic peste 700 de salariați

Oltchim trimite în șomaj tehnic peste 700 de salariați
Un număr de 715 salariați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) vor intra în șomaj tehnic în perioada 29 iulie - 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru și funcționării la capacitate redusă a instalațiilor, a anunțat vineri compania.

Un număr de 715 salariați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) vor intra în șomaj tehnic în perioada 29 iulie – 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru și funcționării la capacitate redusă a instalațiilor, a anunțat vineri compania.

Salariații vor beneficia de o indemnizație de 80% din salariul de bază.

Totodată, combinatul urmează să-și reducă programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, în perioada 29 iulie-8septembrie, pentru angajații aparținând Direcției Petrochimice.

Liderul sindical al Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Diculoiu, a declarat joi că 271 de angajați de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit deja deciziile de intrare în șomaj tehnic începând cu 29 iulie.

„Această serie de salariați care pleacă în șomaj tehnic vine după ce, în urmă cu două luni, 909 angajați au fost disponibilizați și sperăm că este printre ultimele măsuri de trimitere în șomaj tehnic și că la finalul lunii septembrie Oltchim va fi privatizat într-o formulă de succes care să includă și rafinăria de la Pitești, cea de la Arpechim”, a declarat Diculoiu.

Potrivit liderului sindical, în prezent la Oltchim lucrează 2.330 de salariați.

În luna iunie, peste 900 de salariați de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea și 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Pitești – au fost disponibilizați, ei beneficiind de indemnizație de șomaj și venit de completare.

Combinatul Oltchim se află în insolvență din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eșuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia Oltchim, aflat în insolvență, reprezentanții potențialului investitor afirmând că vor analiza situația înainte de a lua o decizie.

Ulterior, în 27 iunie, reprezentantul administratorilor judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, anunța că Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, în luna iulie, vânzarea combinatului, dacă grupul azer este interesat de achiziția Oltchim.

Citește și