Omagiu inedit pentru Ivan Patzaichin: desen mural în staţia de metrou Ştefan cel Mare

Publicat: 07 10. 2021, 14:08

Un desen mural care îl înfăţişează pe Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist din istoria României, a fost finalizat de talentatul artist Obie Platon și poate fi văzut în stația de metrou Ștefan cel Mare.

„Metrorex aduce încă un omagiu inedit legendarului campion, Ivan Patzaichin, după ce, luna trecută, la intrarea în staţia de metrou Ştefan cel Mare, a fost aşezată o placă memorială cu numele canotorului şi o pagaie”, transmite Metrorex.

De acum, pe unul din pereții stației de metrou Ștefan cel Mare, poate fi văzut desenul mural realizat de artistul Obie Platon.

„Imaginea îl ilustrează pe marele campion într-o canoe ținând pagaia ruptă în mână, pe un fond albastru ce simbolizează apa. Pagaia ruptă amintește de Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, când, în cursa de calificare, i s-a rupt vâsla (pagaia). El a continuat să vâslească cu restul de vâslă, astfel intrând în recalificări și câștigând aurul olimpic în finala cursei. Clepsidra răsturnată din fundal semnifică timpul şi ciclul vieţii”, mai transmite Metrorex.

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist al României, a încetat din viață la data de 5 septembrie.