Prima pagină » Știri » Omletă fără ouă și fără lapte! Cea mai delicioasă REȚETĂ DE POST

Omletă fără ouă și fără lapte! Cea mai delicioasă REȚETĂ DE POST

Omletă fără ouă și fără lapte! Cea mai delicioasă REȚETĂ DE POST

Gospodinele care nu știu ce să gătească la micul dejun atunci când țin post, pot să prepare cea mai simplă și gustoasă rețetă de omletă fără ouă și fără lapte. Trebuie doar să urmeze câțiva pași importanți! 

Gospodinele care țin Postul Mare pot să prepare la micul dejun cea mai gustoasă rețetă de omletă fără ouă și fără lapte.

Omleta de post este un preparat surprinzător pentru mulți, însă extrem de delicos.

Dacă nu poți renunța la ouă nici în zilele în care vrei să ţii post, iată o rețetă pe placul tău!

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 grame de făină de năut, 50 grame de brânză tofu tăiată cubulețe, 40 grame de făină de porumb, 250 mililitri de apă;câteva linguri de ulei de măsline, jumătate de ceapă, usturoi tocat, pătrunjel, ardei iute și sare.

Cum se prepară

Ceapa tocată se rumenește, într-o tigaie, în puțin ulei de măsline, apoi adaugi brânza tofu, după care, adaugi câteva linguri de apă și un praf de sare.

Lăsă brânza tofu să se gătească pe foc mic, aproximativ un sfert de oră.

După 15 minute, adăugă usturoiul tocat, pătrunjelul și ardeiul iute și oprește focul.

După aceea trebuie să amesteci făina de porumb cu cea de năut.

Adăugăm puțină apă și amestecăm bine până obținem un aluat cremos.

Se adaugă în aluat o lingură de ulei de măsline și brânza tofu, apoi adaugi în tigaie și o lingurp de ulei, iar după ce tigaia s-a înfierbântat, vei turna compoziția, potrivit DCNews.

Va fi gata în 10 minute!

O întorci pe partea cealaltă și o mai lăși 5 minute, și asta este tot!

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și