„Prima dată a fost internat în septembrie, cu septicemie, la Floreasca. I-au aprobat apoi operația la genunchi. A mai fost dus câteva zile la Jilava, iar apoi l-au transferat la un spital privat unde a fost operat, este locul unde se află și acum. Operația a reușit, are un genunchi nou, a mai rămas să facă recuperare. Săptămâna trecută a început să se simtă rău, vineri s-a simțit extrem de rău. De ieri nu mai răspunde la tratament, are septicemie, l-au intubat pentru că nu mai răspundea la niciun fel de stimuli. A cerut sora domnului dreptul să stea lângă el pentru că medicul ne-a spus că mai poate dura până în seara asta, mâine dimineață. A cerut la Penitenciarul Jilava, prin avocat, au zis că s-au terminat cele cinci vizite. Nu răspunde la niciun fel de antibiotic. Am sunat la Ministerul Justiției, nu ne-a răspuns nimeni. Am sunat la purtătorul de cuvânt al premierului, ne-a spus că va transmite mai departe. De mâine poate fi prea târziu. Medicii ne-au spus că doar o minune poate să-l salveze. A venit cu nenumărate bacterii din închisoare. Stau gardienii în fața salonului. Medicul a transmis raportul la penitenciar, nimeni nu face nimic. Peste tot, în toate țările se fac excepții în caz de accidente grave sau astfel de situații, la noi nu. Sora lui vrea să stea cu el în ultimele clipe” a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu.
La finele lunii noiembrie, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiționată depusă de Dan Adamescu astfel că acesta ar trebui să rămână în închisoare cel puțin până pe 19 februarie 2017, când poate depune o nouă solicitare de eliberare condiționată, a stabilit instanța.
Omul de afaceri a depus, la finele lunii octombrie 2016, o cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Sectorului 4, solicitarea venind la aproape șase luni de când a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare pentru că a intervenit la judecători în dosare de insolvență. Dan Adamescu a invocat atunci că are dreptul la o reducere de două treimi din pedeapsă.
„Dan Adamescu a depus prin avocații săi la Judecătoria Sector 4 cerere de eliberare condiționată din executarea pedepsei, dat fiind că în baza art.72 C.pen. a fost dedusă perioada cuprinsă între 05 iunie 2014 și 22 iunie 2015, perioadă corespunzătoare măsurilor preventive privative de libertate. Până la data formulării prezentei cereri, Dan Adamescu a executat facția de 1/3 din totalul pedepsei cu închisoarea, executând deja 534 de zile închisoare (măsuri preventive+ executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani și 4 luni), fiind astfel îndeplinită condiția prevăzută de art.100 alin. (1) lit. a) C.pen”, anunța atunci PR-ul familiei, Mihaela Petrovan, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, Dan Adamescu are 68 de ani și dorește să beneficieze de „reducere de 2/3 din sentință”. Reprezentanții familiei susțineau la acea vreme că omul de afaceri suferă de 15 boli, ce s-ar fi agravat în închisoare.
Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani și patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvență, alături de el fiind condamnați și patru magistrați la pedepse cuprinse între 3,4 ani și 12 ani și două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.