Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost prins în Grecia. Era urmărit internațional pentru încălcarea regimului armelor

Publicat: 29 01. 2022, 17:16
Actualizat: 29 01. 2022, 17:52
Ioan Neculaie

Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie a fost prins, sâmbătă, pe teritoriul Greciei, potrivit unor surse din Poliție. Acesta era urmărit internațional după ce a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor.

Ioan Neculaie era urmărit internațional din data de 21 ianuarie, după ce anchetatorii care îl căutau pentru a-l conduce la penitenciar au stabilit că acesta a reușit să părăsească teritoriul țării noastre. Ca urmare, polițiștii brașoveni, sprijiniți de la nivelul Poliției Române, au colaborat cu autoritățile din Grecia pentru capturarea lui Neculaie, localizat în zona Thessaloniki.

A tras cu arma în roțile propriei mașini

Omul de afaceri a fost condamnat, în data de 21 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și muniților, după ce, într-un moment de furie provocat de unul dintre angajați, a tras cu arma în cauciucurile propriei mașini.

Acesta nu este la prima condamnare pentru această infracțiune. În iunie 2018, el fusese liberat condiționat după ce a executat aproximativ șase luni din pedeapsa de doi ani de închisoare. Curtea de Apel Brașov a anunlat liberarea condiționată de atunci și a recalculat pedeapsa aplicabilă, conform hotărârii publicate pe portalul instanțelor.