OPERAȚIUNEA „NAȘUL”. Lider sindical: Este un abuz
Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR, nu numai pe cea de la Brașov, anchetatorii mergând la sediile acestor structuri pentru a pune în executare mandate de aducere, a declarat liderul sindical al CFR Brașov, Alexandru Lorincz, apreciind că este vorba despre un abuz.
Citește și OPERAȚIUNEA „NAȘUL”. Percheziții la CFR și Ministerul Transporturilor. Peste 100 de persoane, între care și directori CFR, sunt suspectate de EVAZIUNE FISCALĂ
Lorincz le-a declarat jurnaliștilor prezenți la regionala CFR Brașov, de unde au fost ridicați de anchetatori mai mulți angajați, că acțiunea anchetatorilor reprezintă un abuz, iar în acest mod se dorește să se demonstreze că au găsit „marii corupți”, respectiv controlorii de tren.
„Este o nesimțire făcută de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători”, a susținut liderul Sindicatului Mișcare Comercial din CFR Brașov.
El a susținut că în acest mod „vor să arate că nu Necolaiciuc este de vină pentru situația în care se află CFR Călători, ci angajații de rând”.
Liderul sindical a mai spus că ancheta vizează toate regionalele CFR din țară, nu numai pe cea de la Brașov și că totul a fost făcut „în mare secret”.
Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineață, la Ministerul Transporturilor și la regionalele CFR, fiind vizați peste 100 de angajați, între care directori, suspectați de fapte de corupție.
Directorul CFR Călători, Ștefan Roșeanu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o anchetă a procurorilor și polițiștilor privind activitatea din zona șefilor și controlorilor de tren.
El a precizat că această anchetă este făcută pentru a se stabili în ce măsură sau cum sunt posibile călătoriile fără bilet.
„Ancheta se face pentru a se vedea în ce măsură informațiile legate de mersul fără bilet se adeveresc”, a mai spus Roșeanu, precizând că anchetatorii audiază mai mulți angajați CFR.
Aproximativ 70 de angajați ai regionalei CFR Brașov vor fi audiați în dosarul vizând fapte de corupție, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al parchetului Tribunalului Brașov, Alina Popescu, precizând că în acest dosar sunt vizate mai multe infracțiuni de corupție.
„Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infracțiuni legate de fapte de corupție”, a spus Alina Popescu, precizând că anchetatorii au mers la sediul CFR Brașov nu pentru percheziții, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.
Potrivit acesteia, procurorii Parchetului Tribunalului Brașov vor audia aproximativ 70 de persoane din cadrul structurilor CFR Brașov, aceste persoane fiind de la toate nivelurile.
La ora transmiterii acestei știri, mai mulți controlori de tren au fost duși la Parchetul Tribunalului Brașov.
Surse judiciare afirmă că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brașov și ar fi fost extinsă apoi la toate regionalele CFR, fiind vizați zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călători care circulau fără bilet.
Potrivit surselor judiciare, în acest dosar ar fi vizate aproximativ 100 de persoane, între care și directori.