Operațiunile de salvare a celor două împingătoare blocate pe Dunăre decurg greu din cauza gheții

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 25 07. 2012, 17:39
Operațiunile de salvare a celor două împingătoare blocate de trei zile pe Dunăre, lângă Cernavodă, din cauza sloiurilor de gheață, decurg greu și ar putea fi finalizate abia joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Operațiunile de salvare a celor două împingătoare blocate de trei zile pe Dunăre, lângă Cernavodă, din cauza sloiurilor de gheață, decurg greu și ar putea fi finalizate abia joi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Deoarece lățimea Dunării nu permite, doar trei din cele patru nave trimise să scoată dintre ghețuri convoaiele blocate lângă Cernavodă interveneau, miercuri la prânz.

Împingătoarele Cargo și Sidex 2, aparținând Romnav Brăila și Navrom Galați, se află prinse, de duminică seara, într-o zonă înghețată a Dunării, la 20 de kilometri în aval de Cernavodă. Cei 18 marinari de pe Cargo și Sidex 2 sunt în afara oricărui pericol, reprezentanții companiilor armatoare susținând că la bordul împingătoarelor sunt provizii care ajung pentru mai multe zile.

Miercuri, Dunărea mai era acoperită de sloiuri în proporție de 40 la sută, față de 80 la sută în ziua precedentă, neexistând probleme, din cauza gheții, la trecerile bac ce fac legătura între județele Brăila ori Galați și Tecuci.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro