Prima pagină » Știri » OPRIT. Cel mai mare site de tracker de torrente din România, „sechestrat” de autorități! Filelist a fost închis

OPRIT. Cel mai mare site de tracker de torrente din România, „sechestrat” de autorități! Filelist a fost închis

OPRIT. Cel mai mare site de tracker de torrente din România, „sechestrat” de autorități! Filelist a fost închis

Filelist, cel mai mare tracker de torrente din România, a fost închis de către Ministerul Public în conformitate cu dispozițiile articolului 249 din Codul de procedură penală.

Site-ul Filelist, unul dintre cele mai folosite de către pasionații de filme și nu numai, a fost închis de către Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit informațiilor care apar la accesarea paginii web.

Se pare că „prezentul domeniu face obiectul unei cauze penale”.

Pe site se puteau găi filme, jocuri, programe, update-uri, pathc-uri, crack-uri, melodii, anime-uri și multe altele și putea fi accesat pe baza unui cont care se putea face doar în baza unei invitații din partea unui alt utilizator.

De asemenea, se pare că admnistratorii site-ului au anunțat în urmă cu două săptămâni că îi vor shimba domeniul din filelist.ro în filelist.io.

„Am vrea să vă oferim mai multe detalii legate de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp.
Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

Legat de server, încă de la începutul acestui site, au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Însemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie și criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

În funcție de ce alte detalii aflăm o să decidem cu ce acțiuni continuăm”, se arată pe site-ul filelist.io.

Ce presupune Art. 249 din Codul de procedură Penală

Condiţiile generale de luare a măsurilor asigurătorii

(1) Procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, din oficiu sau la cererea procurorului, în procedura de cameră preliminară ori în cursul judecăţii, poate lua măsuri asigurătorii, prin ordonanţă sau, după caz, prin încheiere motivată, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse ori care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracţiune.

(2) Măsurile asigurătorii constau în indisponibilizarea unor bunuri mobile sau imobile, prin instituirea unui sechestru asupra acestora.

(3) Măsurile asigurătorii pentru garantarea executării pedepsei amenzii se pot lua numai asupra bunurilor suspectului sau inculpatului.

(4) Măsurile asigurătorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate.

(5) Măsurile asigurătorii în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului şi ale persoanei responsabile civilmente, până la concurenţa valorii probabile a acestora.

(6) Măsurile asigurătorii prevăzute la alin. (5) se pot lua, în cursul urmăririi penale, al procedurii de cameră preliminară şi al judecăţii, şi la cererea părţii civile. Măsurile asigurătorii luate din oficiu de către organele judiciare prevăzute la alin. (1) pot folosi şi părţii civile.

(7) Măsurile asigurătorii luate în condiţiile alin. (1) sunt obligatorii în cazul în care persoana vătămată este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu sau cu capacitate de exerciţiu restrânsă.

(8) Nu pot fi sechestrate bunuri care aparţin unei autorităţi sau instituţii publice ori unei alte persoane de drept public şi nici bunurile exceptate de lege.

 

Autor

Citește și