Prima pagină » Știri » Ovidiu Tender, după ce a fost condamnat la 11 ani de închisoare: „Deciziile justiției trebuie respectate, chiar și atunci când nu ne sunt favorabile”

Ovidiu Tender, după ce a fost condamnat la 11 ani de închisoare: „Deciziile justiției trebuie respectate, chiar și atunci când nu ne sunt favorabile”

Ovidiu Tender, după ce a fost condamnat la 11 ani de închisoare:
Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat în urmă cu o săptămână la peste 11 ani de închisoare în dosarul Carom Onești, spune că hotărârile justiției trebuie respectate, chiar dacă nu sunt favorabile, însă decizia încarcerării nu este definitivă și o va contesta.

„Deciziile Justiției trebuie respectate, chiar și atunci când nu ne sunt favorabile. Totuși, în această situație particulară, mai ales ca urmare a unor informații apărute în mass-media, sunt nevoit să reamintesc că hotărârea nu este executorie și nici definitivă; așadar, pe cale de consecință, voi întreprinde toate măsurile de atac legale pe care le am la dispoziție”, afirmă Tender într-o declarație de presă.

Tribunalul București l-a condamnat, în 16 decembrie, pe Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni de închisoare în dosarul Carom. Alături de Tender a fost condamnat și Marian Iancu, la 13 ani și opt luni de închisoare, ambiifiind acuzați de înșelăciune și spălare de bani.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Tender adaugă, în declarația de presă, că grupul pe care îl conduce este într-o bună măsură independent de persoana sa și se află într-o situație economică foarte bună.

„În același timp, aș dori să precizez că activitatea grupului pe care îl conduc este, într-o bună masură, independentă de persoana mea privată. Companiile din grup au fiecare un management propriu, care se ocupă de buna lor funcționare, iar strategia de ansamblu a fost stabilită pentru ani buni de aici înainte. Nu există probleme financiare, gradul de îndatorare la nivelul grupului este scăzut, așa că suntem într-o situație economică foarte bună, mai ales având în vedere condițiile generale din România. De asemenea, investițiile realizate în Africa s-au dovedit foarte inspirate și au adus rezultate spectaculoase. Din acest punct de vedere, nu există niciun motiv de îngrijorare”, mai spune omul de afaceri.

Tender și Iancu sunt acuzați, în dosarul Carom, că au preluat ilegal controlul companiei din Onești și au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom a făcut parte din Platforma Petrochimică Onești.

În acest dosar, Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost trimiși în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta șefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în stare de arest în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Iancu se află deja în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în 14 octombrie, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cunoscut ca „Rafo”.

Autor

Citește și