P4I – jocul care te ajută să-ți găsești un loc de muncă

Publicat: 02 10. 2013, 00:21
Actualizat: 28 09. 2018, 08:46

Zeci de adulti din Europa dar si de pe alte continente si-au exersat competențele interculturale, participand la etapa de validare a jocului social inovativ Playing for Interculturality.
P4I – Playing for Interculturality  (Jucând pentru Interculturalitate) este un proiect european, finanțat de către Comisia Europeană în cadrul programului de învățare pe tot parcursul vieții, sub-programul Grundtvig. Proiectul a fost aprobat în 2011 și va fi implementat în decurs de 2 ani, in baza parteneriatului dintre INVESLAN- Spania, Institutul European pentru Managementul Diversitatii – Spania, SQ Learn –  Grecia, CNIPA – Italia, SPI – Societatea Portugheza de Inovatie, INCSMPS – Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale- Romania, Learnit3D – Marea Britanie si Twin Learning LLC- SUA.
Acest  joc social inovativ oferă posibilitatea adulților din Europa să-și dezvolte abilitatile multiculturale, motivându-i să participe în mod activ și să interacționeze cu alți utilizatori, stimulându-le competențele cheie, cum ar fi socializarea digitală și abilitățile de utilizare a calculatorului.

Marti, 24 septembrie, a avut loc, la Bucuresti, Conferinta finala a proiectului  Playing for Interculturality. La evenimentul organizat de  INCSMPS – Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale din Romania au participat specialisti din organizatiile partenere, antreprenori, invitati din sectorul guvernamental, mediul academic si din societatea civila, care au analizat impactul proiectului destinat celor care doresc sa isi dezvolte abilitatile multiculturale, in contextul mobilitatii accentuate de pe piata fortei de munca.
Printre participanti s-au numarat PhD. Vasilica CIUCA, director general al  INCSMPS, Tamara RODRIGUEZ, INVESLAN, Liliana Grecu, senior researcher la  INCSMPS, Irisa ALEXE, consultant independent si trainer, Presedintele Asociatiei  Novapolis , Andrei CHURICAN, Senior Consultant, Denkstatt Romania SRL, membru al Inogen Environmental Alliance si George SIMONS, membru al Bordului director la SIETAR Franta.

In cadrul sesiunii de intrebari si recomandari, antreprenori romani si membri ai mediului academic s-au aratat interesati de posibilitatea utilizarii jocului pentru dezvoltarea competentelor angajatilor, respectiv a studentilor si au remarcat caracteristica sa utila.
„Jocul P4I este gratuit”, este un proiect european si poate fi folosit de oricine, au raspuns reprezentantii INCSMPS.
Formularea de noi proiecte pe tema recrutarii de personal a fost una dintre recomandarile si aprecierile celor prezenti la conferinta.

Jocul este disponibil pentru orice persoana interesata in dezvoltarea competentelor interculturale, accesand aplicatia de pe pagina de Facebook

Mai multe detalii pe http://www.p4i-project.eu sau pe pagina: https://www.facebook.com/Playing4interculturality