Managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, medicul Lucian Constantin Paziuc, a declarat, marți, că, după ce a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a fost convocat Comitetul Director al unității sanitare, care a decis ca o parte din pacienții care trebuiau externați miercuri să fie lăsați să plece marți, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, s-a stabilit ca, în cazul în care alimentarea cu gaz a orașului nu va fi reluată până miercuri, urgențele să fie redirecționate către Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Suceava.
El a precizat că din cei 42 de bolnavi internați, în spital se mai află doar 20 de pacienți care au fost grupați în saloane încălzite cu radiatoare. Totodată, hrana pacienților este preparată la un aragaz care funcționează cu butelie.
În prezent, șase echipe ale Transgaz SA intervin în Câmpulung Moldovenesc, pentru remedierea defecțiunilor la magistrala de gaz.
Potrivit reprezentanților Prefecturii Suceava, defecțiunea ar fi fost produsă, cel mai probabil, ca urmare a obturării conductei cu o bucată de gheață, pentru depistarea acesteia fiind verificate cu prioritate zonele de subtraversare a pâraielor din Câmpulung Moldovenesc, respectiv Izvorul Alb și Valea Seacă.
Conform sursei citate, în unitățile de învățământ au fost dispuse măsuri speciale pentru desfășurarea cursurilor în condiții de confort termic, iar în funcție de evoluția situației se va lua o decizie privind desfășurarea cursurilor miercuri.
Municipiul Câmpulung Moldovenesc este nealimentat cu gaz natural, în urma unei avarii, fiind afectați peste 1.900 de consumatori, între care spitale și școli, iar prefectul de Suceava susține că această situație ar fi determinată de un dop de gheață aflat pe o conductă magistrală.
Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, declara că avaria s-a produs, luni seară, la magistrala Transgaz care alimentează consumatorii din oraș.
În urma avariei, au fost afectați 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt instituții și agenți economici.
Printre instituțiile afectate se numără Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” (450 elevi), Colegiul Național Silvic (800 elevi), Școala Generală nr. 4 (420 elevi), Școala Specială (170 copii), trei grădinițe (236 preșcolari) și Spitalul de Psihiatrie (50 internați).