Prima pagină » Știri » Pacienții internați la terapia intensivă din Spania se pot bucura de plimbări scurte printr-un program de „umanizare”. Cadru medical: „Starea lor de spirit se schimbă foarte mult”

Pacienții internați la terapia intensivă din Spania se pot bucura de plimbări scurte printr-un program de „umanizare”. Cadru medical: „Starea lor de spirit se schimbă foarte mult”

Pacienții internați la terapia intensivă din Spania se pot bucura de plimbări scurte printr-un program de „umanizare”. Cadru medical:

După două luni în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Barcelona, ​​Francisco „Paco” Espana s-a bucurat de aerul proaspăt și priveliștea Mediteranei.

Amintirea sa din ultimele luni este neclară – după ce a contractat COVID-19 și-a petrecut o mare parte din timp legat de tuburi sau sedat.

În cazul meu, m-am trezit brusc înconjurat de ziduri, acoperit cu pături și mă întrebam ce fac aici”, a spus el de pe patul de spital, care fusese scos din spitalul del Mar pe malul mării de către personalul medical, potrivit Euronews.

Medicii monitorizează modul în care plimbăriile scurte in exterior afectează recuperarea pacienților cu coronavirus care au suferit o perioadă lungă de timp în terapie intensivă.

Pentru Espana, călătoria pare să-i fi îmbunătățit starea de spirit.

„Acum, că încep să fiu conștient de realitatea mea, în unele nopți mă simt foarte rău. Foarte copleșit. Neputând ieși afară. Acum am voie să fac această mică plimbare afară. Dacă în continuare, mi-ar permite să beau o bere la cafeneaua spitalului, asta ar fi suficient pentru mine ”, a spus el.

Lucrătorii din domeniul sănătății raportează dovezi anecdotice conform cărora scurtele călătorii la plajă au efectul dorit.

„Putem vedea în mod clar o creștere a stării de spirit a pacienților”, a spus Andrea Escanuela, o asistentă medicală de terapie intensivă.

„Vorbim despre pacienți care nu au văzut lumina zilei de mult timp. Și dintr-o dată ies afară, văd lumina și simt aerul. Totul este diferit. Starea lor de spirit se schimbă foarte mult. Se simt mai calmi și mai veseli. ”

Program de „umanizare” a unităților de terapie intensivă

Studiul, a explicat dr. Judith Marín, face parte dintr-un program de „umanizare” a unităților de terapie intensivă, cu care grupul experimenta de doi ani înainte ca pandemia de coronavirus să lovească Spania.

Protocoalele stricte de izolare care trebuiau adoptate de la jumătatea lunii martie au anulat lunile de efort pentru a aduce pacienții cu terapie intensivă mai aproape de rudele lor și a conecta cei care lucrează în unități cu restul spitalului, a spus medicul.

Programul a fost reluat la începutul lunii iunie, iar echipa vrea acum să înceapă înregistrarea progresului pentru a cuantifica dacă terapia ajută la recuperarea pe termen mediu și lung a pacienților cu COVID-19.

Citește și