PÂINE din MALȚ pentru centrele de plasament. Proiectul CARITABIL al unor producători de BERE artizanală din Timișoara
Reprezentanții unei firme înființate recent, care produce bere artizanală, au decis să nu arunce malțul rămas, ci să-l folosească apelând la o metodă inedită. Astfel, din malțul rămas în urma procesului tehnologic de realizare al berii artizanale, au fost produse o mie de pâini.
Ei au organizat, vineri, o acțiune caritabilă, iar pâinile au fost oferite trecătorilor care s-au aflat în centrul Timișoarei, dar și unor centre de plasament și cămine pentru bătrâni din județul Timiș. Înainte de a începe acțiunea, mai multe persoane, în special bătrâni, s-au așezat la coadă în fața standului unde era împărțită pâinea.
Potrivit reprezentanților firmei producătoare de bere artizanală, pâinea din malț este mai gustoasă decât produsele clasice, nu are glucide și are un aport mare de fibre.
„Nouă ne rămâne malț când producem berea și ne-am gândit că o putem valorifica făcând pâine din ea și să o dăm oamenilor care au nevoie de ea. Pâinea este și foarte gustoasă și credem că așa putem face și o faptă bună. De două luni de zile producem bere artizanală, din malț, hamei și drojdie și am observat că rămâne o cantitate destul de mare de malț. La finalul unei ture de bere, putem să facem cu malțul rămas o mie, chiar două mii de pâini. În Occident se fabrică pâine din malț”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Pegulescu, administratorul firmei care produce bere artizanală.
În viitor, urmează să fie organizate și alte astfel de acțiuni caritabile, la Timișoara.