Prima pagină » Știri » Pâinea făcută după rețete din comunism revine pe piață după 1 noiembrie. Costă mai mult decât cea actuală

Pâinea făcută după rețete din comunism revine pe piață după 1 noiembrie. Costă mai mult decât cea actuală

Pâinea făcută după rețete din comunism revine pe piață după 1 noiembrie. Costă mai mult decât cea actuală
Brutarii vor scoate pe piață după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după rețete din comunism, printre care "franzela București", lungă de 65 de centimetri, care conțin, pe lângă ingredientele clasice, și zahăr, lapte și grăsimi, a declarat pentru MEDIAFAX Aurel Popescu de la Rompan.

„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piață mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după rețete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte și grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Rețetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune și mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conțineau amelioratori”, a spus Aurel Popescu, președintele patronatului din industria panificației Rompan și proprietarul unei fabrici de pâine.

Noile tipuri de pâine vor fi însoțite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă rețetele vechi și că nu conțin amelioratori.

Aurel Popescu afirmă că rețetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înclocuit cu apa, sau untul cu margarina.

„Vom ieși pe piață cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar și cu pâine cu secară. Vom reface și franzela București, care până în 1989 se găsea pe piață în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri și cântărea 400-500 de grame, și conținea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină și zahăr”, a afirmat oficialul patronatului.

Piața de morărit și panificație este de aproximativ 1 miliard de euro anual.

Autor

Citește și